Snowboard Boardercross Dünya Şampiyonası Sona Erdi

Erzurum'da düzenlenen şampiyonanın takımlar finalinde erkeklerde Emanuel Perathoner ve Omar Visintin'den oluşan İtalya takımı, kadınlarda ise Fransa'dan Nelly Loccoz Moenne ve Chloe Trespeuch ikilisi birinci oldu Muhammed Cem Boydak ve Muhammed İkbal Yılmaz'dan oluşan milli takım, çeyrek finalde elendi TKF Başkanı Yarar:'Hedefimiz 2026 olimpiyatlarını Türkiye'ye almak. Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu şampiyona da bunun için önemli bir adım oldu'

Erzurum'da düzenlenen Snowboard Boardercross Dünya Şampiyonası, takım final yarışlarıyla sona erdi.

Palandöken Kayak Merkezi'ndeki şampiyonada, erkeklerde Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Fransa, Kanada, Çekya, ABD, Avusturya, İspanya, Avustralya, İtalya, İsviçre ve Japonya, kadınlarda ise Fransa, Kanada, Almanya, ABD, İtalya, Çekya, İsviçre'den ikişer kişilik takımlar mücadele etti.

Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) Snowboard Yarışma Direktörü Uwe Beier başkanlığındaki 12 kişilik heyetin de takip ettiği final yarışları sonunda erkeklerde Emanuel Perathoner ve Omar Visintin'den oluşan İtalya takımı birinci, Avusturyalı Alessandro Haemmerle-Markus Schairer ikilisi ikinci, Nate Holland ve Alex Deibold'dan oluşan ABD takımı ise üçüncü oldu.

Kadınlarda ise birinciliği Fransa'dan Nelly Loccoz Moenne-Chloe Trespeuch ikilisi elde etti. Bu kategoride Vendula Hopjakova ve Eva Samkova'dan oluşan Çekya takımı ikinci, Kanada'dan Meryeta Odine-Zoe Bergermann ikilisi üçüncü sırayı aldı.

Muhammed Cem Boydak ve Muhammed İkbal Yılmaz'dan oluşan milli takım ise çeyrek finalde elendi.

Şampiyonada dereceye girenlere ödüllerini, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) Başkanı Erol Mehmet Yarar verdi.

- Yarar: "Dünyanın en zor pistini bir ayda yaptık"

TKF Başkanı Yarar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte 2 günde Snowboard Boardercross Dünya Şampiyonası ve FIS Kıtalararası Kayakla Atlama yarışlarının yapıldığını belirterek, bunun kış sporları açısından rakiplerine büyük bir meydan okuma anlamına geldiğini söyledi.

Valiliğin, belediyenin ve federasyonun büyük çabasıyla bunun üstesinden gelindiğini anlatan Yarar, "Palandöken'de dünyanın en zor pistini bir ay süren bir çabayla yaptık. Bu, 14 kamerayla dünyanın 50'den fazla ülkesine naklen yayınla gösterildi." dedi.

Yarar, Türkiye'nin 2026 olimpiyatlarına adaylığı açısından çok önemli bir yarışmanın başarıyla tamamlandığını kaydederek, şunları ifade etti:

"Ülkemiz ve Erzurum için hayırlı olsun. Hedefimiz 2026 olimpiyatlarını Türkiye'ye almak. Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu şampiyona da bunun için önemli bir adım oldu. Bütün yabancı sporcular çok memnunlar. 'Türk milleti çok misafirperver' diyorlar, pistlere bayıldılar. Allah'a şükür her şey çok güzel geçti. İnşallah daha iyilerini yapmayı hedefliyoruz."

Bu branşta Türkiye'nin de önemli bir noktaya geldiğine işaret eden Yarar, "2-3 sene önce bu organizasyona sporcu sokma potansiyelimiz bile yoktu. Onun için 2-3 senede müthiş bir hazırlıkla erkeklerde şampiyonaya katılma hakkı kazanacak seviyeye gelindi. 2 sporcumuz burada yarıştı. İnşallah kızlarımızı da hazırlıyoruz. Hedefimiz 2026 takımını oluşturmak. 2026'da inşallah ülkemize olimpiyatı alırsak sadece olimpiyat yapmak değil madalyaları da toplamak istiyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA