'Hayatta Bende Varım' Projesi

Havza Huzur evi Spor Kulübü Derneği ve Havza Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen "Hayatta Bende Varım" projesi kapsamında protokol üyeleri ve futbolcular bir araya geldi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cafer Uzun, Havza Gençlik Merkezinde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, proje ile toplumla entegre olamamış dezavantajlı gençlerin entegrasyonunun sağlanmasını amaçladıklarını kaydetti.

Uzun, bu gençlerin önlerindeki engelleri kaldırmak istediklerini belirterek, "Bu gençlerin sosyal ve psikolojik sorunlarla karşılaşmalarını engellemek, zamanlarını verimli ve eğlenceli şekilde geçirebilecekleri ortam sunmak, üretici, topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Havza Kaymakamı Metin Yılmaz, her an herkesin engelli olabileceğini anımsatarak herkesi bu yönde duyarlı davranmaya davet etti.

Engellilerin her zaman yanlarında olduklarını belirten Yılmaz, "Engelli olanlar onlar değil ön yargıları ile bizleriz. Toplumda ön yargılar bu gibi projeler ile kırıldıkça engellilerimizin önündeki engeller kendiliğinden kalkacaktır. Ligin ilk yarısını lider kapatan ve ilk maçına bugün çıkacak olan Havza Belediyesporumuzun futbolcu, teknik ekip ve yönetimine ikinci yarıda da başarılar dilerim." diye konuştu.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise özel gençler ile bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Özel gençlerimizin hayata kazandırılması bizim için önemli. Havza Belediyesi olarak engelli koordinasyon merkezimiz ile bizlerde hem engellilerimize hem de toplumun diğer kesimlerinde farkındalık oluşturma adına kurslar açmaktayız. Bu vesile ile süper amatör ligin ikinci yarısında ilk maçına çıkacak olan Havza Belediyesporumuza başarılar dilerim." ifadelerini kullandı.

Havza Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü ve Spor Kulübü Başkanı Hasan Göktuğ ise 14-29 yaş arasındaki özel bireylere yönelik projenin Gençlik ve Spor Bakanlığınca yüzde 100 hibe destekli hazırlandığını anlattı.

Kahvaltı sonrası protokol üyeleri ve sporcular proje kapsamında açılan el sanatları kursunu ziyaret ederek burada özel gençler ile sohbet etti.

Programın sonunda özel öğrenciler, protokol üyeleri ve Havza Belediyespor futbolcuları ile fotoğraf çekindiler.

Programa, Kaymakamı Yılmaz ve Havza Belediye Başkanı İkiz'in yanı sıra Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam, Emniyet Müdür Vekili İsmail Kahyaoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Sebahattin Özdemir, Havza Belediyespor Kulüp Başkanı Aziz Pekşen ve futbolcular katıldı.

Kaynak: AA