Fenerbahçe-Göztepe Maçından Notlar

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman, Süper Lig'de ikinci yarının ilk maçında 11'inde 4 değişikliğe gitti Fenerbahçe'nin Brezilyalı santrforu Fernandao, bu sezon ilk kez Süper Lig maçında 11'de sahaya çıktı Sarılacivertlilerde sakatlıkları süren Jannsen, Neto ve Şener ile hazır olmayan Mehmet Ekici kadroya dahil edilmedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Süper Lig'in ikinci yarısının ilk maçında takımını 4 değişiklik yaparak sahaya sürdü.

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmada Kocaman, son lig karşılaşmasına göre değişikliklere gitti.

Süper Lig'de 23 Aralık'ta Atiker Konyaspor'la oynanan 17. hafta maçının ilk 11'inde yer alan Luis Neto sakatlığı nedeniyle kadroya alınmazken, Hasan Ali Kaldırım, Mathieu Valbuena ve Oğuz Kaan Güçtekin yedek kulübesinde oturdu.

Bu isimlerin yerine İsmail Köybaşı, Martin Skrtel, Roman Neustaedter ve Jose Fernandao ilk 11'de oynadı.

- Fernandao bu sezon ilk kez

Fenerbahçe'nin Brezilyalı santrforu Fernandao, bu sezon ilk kez Süper Lig maçında 11'de sahaya çıktı.

Ziraat Türkiye Kupası'nda ilk 11'de forma şansı bulan Fernandao, ligde ise sadece 3 maçta sonradan oyuna girerek süre alabilmişti.

Fernandao, Süper Lig'de en son geçen sezon 17 Mart'ta sakatlandığı Atiker Konyaspor maçında ilk 11'de oynamıştı. Brezilyalı futbolcu tam 29 hafta sonra ligde ilk 11'de forma giydi.

- Fenerbahçe'de 4 eksik

Fenerbahçe, Göztepe karşısına 4 futbolcusunda yoksun çıktı.

Sakatlıkları devam eden Vincent Janssen, Luis Neto, Şener Özbayraklı kadroya dahil edilmedi.

Takımla çalışmalara başlayan Mehmet Ekici ise tam hazır olmadığı gerekçesiyle maç kadrosuna yazılmadı.

- Giuliano'ya takip

Brezilya Milli Takımı Yardımcı Antrenörü Cleber Xavier, Fenerbahçeli futbolcu Giuliano Victor de Paula'yı izlemek için karşılaşmayı takip etti.

İstanbul'a teknik heyetten Fernando Lazaro ile gelen Xavier, Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde sarı-lacivertliler Brezilyalı oyuncuları Giuliano, Fernandao ve Josef de Souza'yla da bir araya geldi.

Giuliano, Brezilya Milli Takımı'nın son aday kadrosunda da yer almıştı.

- Eljif Elmas kadroda

Fenerbahçe'nin Makedon futbolcusu Eljif Elmas, ilk kez bir Süper Lig maçında kadroya girdi.

Sezon başında transfer edilen ancak 18 yaşını doldurmadığı için Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) gönderilen listeye yazılamayan Elmas, Göztepe maçında yedekler arasında yer aldı.

Hollanda'da Feyenoord'a transfer olan Robin van Persie'nin yerine ismi TFF'ye bildirilen 18 yaşındaki futbolcu, maçtan önce sarı-lacivertli taraftarların da desteğini aldı.

- Taraftar ilgi gösterdi

Fenerbahçeli taraftarlar karşılaşamaya büyük ilgi gösterdi.

Zirvenin 3 puan gerisinde şampiyonluk yarışını sürdüren sarı-lacivertli takımı, ligin ikinci yarısının ilk maçında taraftarı yalnız bırakmadı.

Tribünlerin büyük kısmı dolarken, karşılaşmayı yaklaşık 40 bin Fenerbahçe taraftarı izledi.

Öte yandan, "Genç Fenerbahçeliler" taraftar grubunun iki yıl önce vefat eden lideri Sefa Kalya anıldı. Okul Açık Tribünü'nde yapılan koreografiyle Sefa Kalya'nın dev bir posteri açıldı. Koreografinin altında ise "Sana söz Fenerbahçe'mizin yanında olacağız!" pankartı yer aldı.

Göztepeli taraftarlar da kendileri için ayrılan misafir takım tribünün tamamını doldurdu.

- Kadıköy'de özel misafirler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen "Biz Anadoluyuz" projesi kapsamında, Erzurum ve Van'dan gelen 200 çocuk karşılaşmayı tribünden izledi.

Karşılaşmada çocuklara Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok da eşlik etti.

- Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Fenerbahçe Kulübü, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Afrin'deki terör hedeflerine yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi.

Stadın iki skorbordunda da "#ZeytinDalıHarekatı için Afrin'de olan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz'in yanındayız. Muvaffakiyet dileriz. #AfrinOperasyonu" yazısı uzun süre kaldı.

Kaynak: AA