Siirtli Boksörler Türkiye Boks Şampiyonası'na Hazırlanıyor

Siirtli 9 boksör, Nevşehir’de yapılacak olan Türkiye Kadınlar Boks Şampiyonası hazırlıklarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Kadın boksörler, kente şampiyonlukla dönmek istiyor.

Türkiye Boks Federasyonu tarafından 20 Ocak 2018’de Nevşehir’de düzenlenecek olan Türkiye Kadınlar Boks Şampiyonası’na katılacak olan Siirtli 9 boksör, çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Antrenmanlarını aksatmadan sürdüren kadın boksörler, turnuvadan şampiyonlukla dönmek istiyor.

Şampiyonaya iddialı bir şekilde hazırlandıklarını söyleyen Yardımcı Antrenör İsmail Akyürek, "Kadın sporcularımız Nevşehir’de yapılacak olan yıldızlar boks şampiyonasına çok iyi hazırlandı. Şampiyonaya kısa bir süre kalması nedeniyle çalışmalarımızı sıklaştırdık. Hedefimiz kızlarımızın Türkiye şampiyonu olmalarıdır. Amacımız kızlarımızın müsabakalardan şampiyon dönerek ilimizi en iyi şekilde temsil etmeleridir. Kadın boksörlerimizin yapılacak olan şampiyonadan iyi dereceler alıp ilimizi en güzel şekilde temsil etmeleridir" dedi.

Sporcu Perihan Sabun, "6 aydan beri boks yapmaktayım. Nevşehir’de yapılacak olan şampiyonaya hazırlanıyorum. Hedefim Türkiye şampiyonu olarak ilimizi en iyi şekilde temsil etmek" diye konuştu.

Esma Özdemir (14) ise, küçüklükten beri hayalini kurduğu boksta Avrupa ve dünya şampiyonlukları dereceleri alarak Türk bayrağını göndere çekmeyi hedeflediğini söyledi.

Özdemir, "Şu anki hedefim Türkiye şampiyonu olmak. İnşallah bu hayalime kavuşurum" ifadelerinde bulundu.

Kaynak: İHA