Kayak Şampiyonaları Erzurum'a Kaydırıldı

Bingöl’de yapılması planlanan Okul Sporları ile Anadolu Yıldızlar Şampiyonası, yeterli derece kar yağışı olmadığından dolayı Erzurum’a kaydırıldı.

Bingöl’de Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kayak Federasyonunca 6-7 Ocak’ta Hesarek Kayak Merkezi’nde yapılması planlanan Okul Sporları ile Anadolu Yıldızlar Şampiyonası’nın Erzurum’da yapılmasına karar verildiği bildirildi.

Bu yıl Hesarek Kayak Merkezi’ne yağan karın kayak şampiyonalarına elverişli olmadığını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdal Arıkan, “Yeterli yağış ve şartlar uygun olmadığından iki şampiyona iptal edildi. Açıkçası iptal edilmedi, Bingöl’de yapılacaktı, Erzurum’a alındı. 6-7 Ocakta yapılacaktı ancak bu yıl kar yağışı 20-25 santim civarında o nedenle hem kayak yapmaya hem de şampiyonaya uygun değil” dedi.

Önümüzdeki yıl tekrar şampiyona için başvuracaklarının altını çizen Arıkan, “Bu yıl belki alındı ama önümüzde yıl yine en iyi şartlarda bu şampiyonalara ev sahipliği yapacak konumda olacağız. Hava şartları buna engel oldu ona da yapacak bir şey yok” diye bilgi verdi.

Kaynak: İHA