Bingöl'deki Kayak Şampiyonaları İptal Edildi

Bingöl'de yapılması planlanan Okul Sporları ile Anadolu Yıldızlar Şampiyonası, beklenen kar yağışı olmaması nedeniyle iptal edildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kayak Federasyonunca 6-7 Ocak'ta kentte yapılması planlanan şampiyonanın beklenen kar yağışı olmaması ve kayak için gerekli şartların oluşmaması nedeniyle iptal edilerek, Erzurum’da yapılmasına karar verildi.

Bingöl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdal Arıkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl beklenen kar yağışı olmaması, çok önemli 2 organizasyonun iptal edilmesine neden olduğunu söyledi.

Her yıl bu mevsimde Bingöl Hesarek Kayak merkezinde en az 2 metre kar yağdığını anımsatan Arıkan, şunları söyledi:

"Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Kayak Federasyonu işbirliğiyle Bingöl'de ilk defa 2 şampiyona düzenlenmesine karar verilmişti. Bu planlama hem Bingöl açısından, hem de sporcular açısından çok önemli bir gelişmeydi. Ancak, bu yıl beklenen kar yağışı gerçekleşmeyince ve gerekli şartlar oluşmayınca 6-7 Ocak'ta yapılması planlanana Okul Sporları ile Anadolu Yıldızlar Şampiyonası iptal edilerek, Erzurum’da yapılmasına karar verildi. Bu karar bizi son derece üzmüştür ve inşallah önümüzdeki sezon daha iyi organizasyonlar düzenlenir diye ümit ediyorum."

Hesarek Kayak merkezinde 25 santim civarında bir kar yağışı gerçekleştiğini ve perşembe günü beklenen kar yağışının da olması durumunda Hesarek Kayak Merkezinde hafta sonu kayak sezonu açacaklarını kaydeden Arıkan, "Hesarek kayak merkezi il merkezine 34 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

Bin 600 metre pist uzunluğuna sahip, 70 yatak kapasiteli otel binası, teleski, telesiyej ve baby lift bölümlerinden oluşuyor. Geçen yıl Aralık ayında sezonu açtık ve 100 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırladık." diye konuştu.

Kaynak: AA