Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'ndan Panel

Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Ahmet Bozan, federasyona üye olan kulüplerin dayanışma içerisinde olmalarının yanı sıra eğitim çalışmalarına da ağırlık vereceklerini söyledi.

Bozan, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından bilim insanlarına hazırlatılan ve 4 ve 5. sınıf öğrencilerine yönelik, ‘Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi’ 3-5 Ocak 2018 tarihleri arasında, Adana’da Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde “Türkiye Olimpiyat Düzenlemeye Hazır mı?” konu başlıklı panel düzenleyeceklerini kaydetti.

Panelin ASKF Toplantı Salonu’nda 4 Ocak 2018 Perşembe günü gerçekleştirileceğini ifade eden Bozan, konuşmasında şunlara yer verdi:

“Mümkün olduğunca her ay içerisinde konusunda uzman kişilerle birlikte etkinlik düzenlemeyi hedeflemekteyiz. Bu toplantılardaki amacımız; federasyona bağlı kulüpler arasında tatlı rekabetin yanı sıra dayanışma içerisinde olmalarını sağlamak ve Lisans ve Transfer Yönetmeliği, Uluslararası Oyun Kuralları, Sporda Şiddet, Sporcu Sağlığı ve Beslenmesi gibi konuları öğrenmelerini sağlamak, hepsinden öte Fair Play ve Olimpizm felsefesini yaygınlaştırmaktır. Dileğimiz bu gibi etkinliklere kulüp yöneticilerinin yanı sıra antrenör ve sporcular ile paydaşlarımızın da katılmalarıdır.”

Ahmet Bozan, “Türkiye Olimpiyat Düzenlemeye Hazır mı?” konulu panele, TMOK Yönetim Kurulu Üyesi- Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Komisyonu Başkanı Seyit Bilal Porsun, Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu Spor Yönetim Bilimleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Pervin Bilir, 1984 Los Angeles Olimpiyat Oyunları’nda boks dalında 57 kiloda bronz madalya kazandıran Adanalı Milli Boksör Turgut Aykaç ile TMOK Üyesi ve Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Komisyonu Üyesi - Gazeteci Ramazan Şanıvar’ın konuşmacı olarak katılacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA