Yıldırım Demirören Açıklaması 'Pes Etmeyip, 4. Kez Aday Olmamız Kararlılığımızın Göstergesi'

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, 4. kez Avrupa Şampiyonası’na aday olmalarının kararlılıklarının göstergesi olduğunu belirterek, “Tarihimiz, köklü geleneklerimiz, futbol tutkumuz, genç nüfusumuzla tüm Avrupa’yı ağırlamaktan onur duyacağız” dedi.

Türkiye’nin 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası logo ve sloganı tanıtım toplantısında Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören açıklamalarda bulundu. 11 ay önce adaylık sürecini başlattıklarını hatırlatan Demirören, “Süreç; aday şehir ve stadyumları tespit etmemizle devam etti. Ardından 9 kentimizin vali ve belediye başkanları ile yoğun mesailer gerçekleştirdik. Bugün de 2024 yolculuğumuzda önemli bir günü birlikte yaşıyoruz. Cumhurbaşkanımızın himayelerinde ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin desteğiyle 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı Türkiye’ye armağan etmek istiyoruz. Buradan spor sevgisiyle bize daima güç veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a destekleri için bir kez daha teşekkür ediyoruz. Hükümetimizin ve bakanlıklarımızın, UEFA’nın istediği tüm garantileri vermesi, bu yarışta en büyük avantajımız olacak. Bir diğer önemli kozumuz ise genç, modern ve enerjik stadyumlarımız. Futbol alt yapı yatırımında dünyaya örnek ülkeyiz. O kadar görkemli stadyumlar yaptık ki, UEFA 2019 Süper Kupa’yı bize verdi, 2020 Şampiyonlar Ligi finaline adayız, güçlüyüz, o finali de alacağız” diye konuştu.



“Avrupa’yı ağırlamaktan onur duyacağız”

Türkiye’nin turizm cenneti olduğunu vurgulayan Başkan Demirören, “2018’de de 40 milyon turist bekliyoruz. Bu rakam, ev sahipliğimiz ile birlikte katlanarak büyüyecektir. Halkımızın verdiği desteği, bizi 2024’e taşıyacak en önemli güçlerden birisi olarak görüyoruz. İnanıyoruz ki, hep birlikte 27 Nisan’da UEFA’ya mükemmel bir dosya sunacağız. Eylül ayındaki final oylamasında, inşallah kazanan Türkiye olacak. Bu organizasyonu istiyoruz. Çünkü futbola gönül vermiş bir ülkeyiz. Pes etmeyip, 4. kez aday olmamız, bu kararlılığımızın göstergesi. Tarihimiz, köklü geleneklerimiz, futbol tutkumuz, genç nüfusumuzla tüm Avrupa’yı ağırlamaktan onur duyacağız” şeklinde konuştu.



“Hedefimiz unutulmaz bir anı bırakmak”

Türkiye’nin UEFA’nın ulaşım, konaklama, güvenlik, altyapı beklentilerini en iyi şekilde karşılayacaklarını ifade eden Demirören, “Türkiye futbol federasyonu vizyonu ve gücüyle futbol coşkusunu Avrupa sınırlarının ötesine taşıyacak kapasitededir. Türk ve Avrupalı gençlere futbolu daha çok sevdirmek, Euro 2024’deki en önemli misyonumuzdur. Hedefimiz; Avrupa futbol şampiyonaları tarihinde unutulmaz bir anı bırakmak” dedi.



“Kenetlenmeye ihtiyacımız var”

2024 için kenetlenmeye ihtiyaçlarını olduğunu aktaran Demirören, “Birlikte hareket ettiğimizde başaramayacağımız hiçbir şey yok. Bunu bize en son Avrupa şampiyonu Ampute Futbol Milli Takımımız gösterdi. Sergiledikleri mücadele, taraftarımızla yaşadıkları coşku dünyaya örnekti. O gün stadı dolduran 42 bin kişi bizim futbol aşkımızın simgesi oldu. Biz de 2024 tanıtım elçisi olarak Ampute Milli Takımımızın yıldızlarından Barış Telli’yi seçtik. Bizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyoruz. Kendisine buradan teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki, Barış Telli ile birlikte 80 milyonun kalbi 2024 için atıyor. Bu nedenle logomuzda heyecanımızı anlatan kalp, peşinden milyonları koşturan futbol topu, topun üzerinde yıldızımız ve 2024’ü temsil eden ’24 rakamı’ yer alıyor. Tüm Avrupalılara çağrımız ise sloganımızdan belli; gelin futbol bayramını birlikte paylaşalım" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: İHA