Spor Toto Türkiye Boks Ligi'nde Kuralar Çekildi

Türkiye Boks Federasyonu tarafından düzenlenen ligde ilk hafta eşleşmeleri belli oldu.

Türkiye Boks Federasyonu tarafından düzenlenen Spor Toto Türkiye Boks Ligi'nde ilk hafta eşleşmeleri belli oldu.

İlk kez bu yıl düzenlenecek ligin kura çekimi, Kartallar Holding'de gerçekleştirildi. Kura çekimine, Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, yönetim kurulu üyeleri, ve kulüp yöneticileri katıldı.

Eyüp Gözgeç, boks camiasının uzun zamandır bu adımı beklediğini belirterek, böylesine önemli bir organizasyonun kendileri döneminde gerçekleşmesinin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Şubat ayında başlayacak lig kapsamında 15 günde bir müsabaka düzenleneceğini dile getiren Gözgeç, şöyle devam etti:

"Bu sayede sporcularımız sürekli hazır olacaklar ve bizler de onların değişimleri, gelişimlerini çok net bir şekilde görebileceğiz. Sadece sporcular için değil, antrenörlerden hakemlere kadar boks camiasının tüm alt unsurları da sürekli bir devinim, gelişim içerisinde olacaklar. Lige katılan sporcuların gelecek dönemde milli forma altında da çok büyük başarılara imza atacağına inanıyorum. Ligin sonunda ilk 3’e giren takımlara ödül de verilecek."

Başkan Gözgeç ayrıca, ligin İddaa programına eklenmesi için çalıştıklarını, bunu başarmaları halinde spor kulüplerinin maddi anlamda da önemli bir kaynak elde edebileceklerini vurguladı.

Spor Toto Boks Ligi, şubat-temmuz ayları arasında düzenlenecek. 12 takımın mücadele edeceği ligde ilk hafta maçları 10-11 Şubat'ta Ankara'da yapılacak. Eşleşmelerde galibiyet sayısı fazla olan takımın hanesine 3 puan yazılacak. Beraberlik durumunda takımlar birer puan alacak. 15 gün aralıklarla düzenlenecek maçlar, her hafta farklı bir ilde organize edilecek.

Ankara'da 10-11 Şubat'ta yapılacak ilk hafta maçlarında eşleşmeler şöyle oluştu:

İstanbul Bağcılar Olimpik Spor Kulübü-Hatay Kocaçınar Spor Kulübü

İçel Büyükşehir Belediyesi MESKİ Spor Kulübü-Samsun İlkadım Belediye Spor Kulübü

Kayseri Birlik Gençlik ve Spor Kulübü-ASKİ Spor

Erzurum Gençlik ve Spor Kulübü-Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik Kulübü

Beşiktaş-Malatya Turgut Özal Boks Kulübü

Fenerbahçe-Ankara Sağlık Spor Kulübü

Kaynak: AA