Öğrenciler Satrançta Hünerlerini Sergiledi

Osmangazi Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen Okul Sporları Satranç Takım Turnuvası’nın ikinci etabı başladı.

Osmangazi Belediyesi Ertuğrul Sağlam Spor Tesisi’nde tertiplenen Okul Sporları Satranç Takım Turnuvası’na ilk, orta ve lise seviyesindeki okullardan toplam 314 takım olmak üzere 1600 sporcu kayıt yaptırdı. Lise öğrencilerinin yer aldığı gençler kategorisinde müsabakaların tamamlanmasının ardından turnuvanın ikinci etabı ortaokul öğrencilerinin yer aldığı küçükler ve yıldızlar kategorilerinde yapılan müsabakalar ile başladı.

Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Albayrak, sporculara başarılar dileyerek küçükler ve yıldızlar kategorilerinin açılış hamlesini yaptı. Küçükler kategorisinde 37 okuldan 344 sporcu, yıldızlar kategorisinde ise 63 okuldan 323 sporcu olmak üzere turnuvanın ikinci etabına 130 okuldan toplam 667 sporcu kayıt yaptırdı. 6 kişiden oluşan her takım günde iki kez olmak üzere toplam 6 karşılaşma yapacak. Puan ve averaja göre yapılacak sıralama sonunda kategorilerinde sıralamaya giren ilk dört takıma kupa ve madalyaları takdim edilecek.

İki gün devam edecek olan turnuvanın son etabını oluşturan minikler kategorisindeki karşılaşmalar ise şubat ayında gerçekleştirilecek. Bursa il yarışmasında dereceye girenler okullar, bölge turnuvasına katılmaya hak kazanacak. Bölge yarışmasından dereceye girenler ise daha sonra Türkiye finallerine iştirak edecek.

Kaynak: İHA