Dursun Özbek Açıklaması 'Türkiye, 2024 Ev Sahipliğini Hak Ediyor'

Galatasaray ve Kulüpler Birliği Başkanı Dursun Özbek, Türkiye’nin 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapmayı hak ettiğini söyledi.

Türkiye’nin adaylık çalışmalarını sürdürdüğü 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası logo ve sloganı tanıtım toplantısı, Riva TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde düzenlendi.

Toplantının ardından Galatasaray ve Kulüpler Birliği Başkanı Dursun Özbek, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Türkiye 2024’ü hak ediyor”

Tanıtım için hazırlanan kısa filmi çok beğendiğini söyleyen Özbek, “Çok iyi hazırlanılmış, logoyu çok beğendim. Sevgiyi, heyecanı, beraber yansıtıyor. Futbol topu da orada. Türkiye’de 80 milyon futbolla yatıp futbolla kalkıyor. Bunu yansıtan bir logo. Ayrıca Türk insanının futbola olan sevgisi hem tanıtım filminde hem de logoda yansıma buluyor. Türkiye 2024’ü hak ediyor. Çünkü futbola yapılan yatırımlar hem tesisleşme hem de futbola yapılan yatırımlar çok önemli. 2024’ün Türkiye’ye geleceğinden eminim. Biz de Kulüpler Birliği Vakfı olarak bu organizasyonun arkasındayız, destekliyoruz. Üzerimize düşen görevleri de yapacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 2024 finallerine giderken, şampiyonun Türkiye’de yapılması için tüm desteğimizi vereceğiz” diye konuştu.



“Türk turizmi açısından çok faydalı olacaktır”

Tesislerin bulunduğu şehirlerin turizm merkezleri olduğunu belirten Başkan Özbek, “Tesis en önemlisi, yeteri kadar tesis var. 9 tesiste yapılacak zannediyorum. Turnuvaya gelen insanlar 90 dakikayı seyredecek ama zamanının büyük bölümünü o şehirlerde geçirecekler. Dolayısıyla bunlar turnuva olmasa bile ziyaret edilesi şehirler. Bu da ayrı bir anlam katıyor. Hem futbol açısından hem de Türk turizmi açısından çok faydalı olacaktır” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA