Snowboard Boardercross Dünya Şampiyonası'na Doğru

Palandöken ilçesinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle bugün yapılması planlanan resmi antrenmanlar gerçekleştirilemedi.

Erzurum'da yarın başlayacak Snowboard Boardercross Dünya Şampiyonası öncesi yapılacak resmi antrenmanlar kar ve tipi nedeniyle iptal edildi.

Kentte yarın başlayacak şampiyona öncesi Palandöken Kayak Merkezi'ne gelen 22 ülkeden 186 sporcu, bugün yapılması planlanan resmi antrenmanların hazırlıklarına başladı.

Sporcular, şampiyonanın da yapılacağı kayak merkezindeki piste antrenman için hareket ettikten kısa süre sonra bölgede etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle konakladıkları otele geri döndü.

Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) Başkanı Erol Mehmet Yarar ve TKF Başkan Yardımcısı Fatih Kıyıcı da antrenmanın düzenleneceği piste gelerek, son durum hakkında görevlilerden bilgi aldı.

Olumsuz hava şartlarına rağmen kar motoruyla yarışların yapılacağı pisti inceleyen Yarar, gazetecilere yaptığı açıklamada, organizasyon için tüm hazırlıkların tamamladığını belirterek, bugün yapılması planlanan antrenmanların olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildiğini açıkladı.

Yarın eleme yarışlarıyla başlayacak şampiyonada 20 Ocak'ta final mücadelesi, 21 Ocak'ta da takım yarışları yapılacak.

Kaynak: AA