Edirneli Genç Tekvandocu Yenilgisiz İkinci Oldu

Edirne Belediyespor tekvando takımı sporcusu Derya Eşme'nin, Antalya'da 10-14 Ocak tarihlerinde yapılan Gençler Türkiye Tekvando Şampiyonası'nda namağlup ikinci olduğu bildirildi.

Kulüpten yapılan açıklamada, Gençler Türkiye Tekvando Şampiyonası'na katılan sporcuları Derya Eşme'nin, ilk 6 maçını nakavt veya yüksek sayı farkıyla kazanarak finale yükseldiği belirtildi.

Başarılı sporcunun normal süresi 12-12 tamamlanan final müsabakasında, "altın puan" raundunun da 0-0 bitmesinin ardından sistem kararıyla yenilmeden ikinci ilan edildiği bildirilen açıklamada, antrenör Metin Eşme'nin şu görüşlerine yer verildi:

"O gerçek bir şampiyon ve şehrimizin gururu. Bu genç yaşında inanılmaz bir kariyerin de sahibi. 2014 yılından bu yana her yıl Türkiye şampiyonu oldu. Bu yıl yapılacak diğer Türkiye şampiyonalarında yine şampiyon olacağından hiç kuşkum yok. 2015 yılında Kore'de yıldızlar, 2016 da Kanada'da gençler dünya üçüncüsü olarak şimdiden inanılmaz bir kariyer elde etti. En büyük hedefimiz ise olimpiyat madalyası. Allah sağlık verirse bu hedefe ulaşmak için hiç durmadan çalışacağız."

Eşme, sporcusuyla elde ettikleri bu büyük başarıda en büyük destekçilerinin Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan olduğunu dile getirerek, şunları ifade etti:

"Bu düzeyde yarışabilmek için çok ciddi maddi desteğe ve sağlam bir kulübe ihtiyaç vardır. Başkanımız göreve geldiğinden bu yana takımımızı her platformda inanılmaz desteklemiş ve bizi daima yüreklendirmiştir. Bu sebeple bu başarılarda çok büyük payı vardır. Biz de bu destek karşısında mahcup olmamak için elimizden geleni yapıyoruz. Edirne Belediyesporlu olmak bizim için bir ayrıcalıktır ve bunun farkında olarak şehrimizi büyük bir gururla temsil ediyoruz."

Kaynak: AA