Genç Çatı Ustaları Yarışacak

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Baştanoğlu: 'Türkiye’de ilk kez düzenlenen genç çatıcılar yarışması ile sektöre çok yönlü katkı sağlamayı amaçlıyoruz'.

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER), sektördeki genç ve nitelikli işgücünü artırmak için hayata geçirdiği başarılı eğitim projelerinin ardından bu kez gençlerin ilgisini çekecek bir organizasyon gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, çatı sektörünün gelişmesi ve kalifiye işgücünün artması için kapsamlı çalışmalar yürüten ÇATIDER, bu kez "Genç Çatıcılar" yarışması ile sektörün en iyi çatı ustası ekibini belirleyecek.

İlki düzenlenecek yarışmanın geleneksel hale getirilerek, ilerleyen yıllarda Uluslararası Çatı Sanayicileri Federasyonu-IFD’nin düzenlediği “Dünya Genç Çatıcılar Şampiyonası”na Türkiye Takımı’nın seçilmesi için bir hazırlık olması hedefleniyor.

İstanbul Fuar Merkezi’nde 29 Mart 2018 tarihinde düzenlenecek "1. Ulusal Genç Çatıcılar Yarışması"nda katılımcılar 3 kişilik takımlar halinde yarışacak. Takımlar 30 yaş altı 2 uygulamacı ve yaş sınırı olmaksızın bir takım liderinden oluşacak. Yarışma, "kırma" ve "düz" çatılar kategorilerinde gerçekleşecek. Ekipler, en kısa zamanda, en kaliteli uygulamayı, iş güvenliği ve alan temizliğine en uygun şekilde hareket ederek tamamlamaya çalışacak.

Tüm genç çatı ustalarına açık olan yarışmanın son katılım tarihi 27 Şubat 2018 olarak belirlendi.

Sektöre değer katan birçok projeyi hayata geçiren ÇATIDER, inşaat sektöründe bir ilk olan e-öğrenme projesi "Yapı Okulu" ile sektöre donanımlı yeni çalışanlar kazandırıyor. Yapı Okulu aynı zamanda yapı sektörünün tüm bileşenlerine kendi sektörel okullarını açma fırsatı da sunuyor. İsteyen sektörler Yapı Okulu bünyesinde kendi alanlarında uzaktan mesleki eğitim verebilecek.

ÇATIDER ayrıca "Ustalar Kulübü" kurulması kararı alarak, firma kulüpleriyle koordineli olarak çalışmalara başladı. Öğrenci ve ustalarla etkinliklerde bilgi ve beceri artırmaya yönelik çalışmalar sürdürülüyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Adil Baştanoğlu, Türkiye’de çatı sektörünün son yıllarda teknoloji, malzeme ve uygulama açısından çok geliştiğini, ancak buna rağmen halen kalifiye çalışan eksikliği yaşadıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Türkiye’de ilk kez düzenlenen genç çatıcılar yarışması ile Türkiye’de bina çatılarının doğru malzemelerle, yetkin uygulamacılarla, standartlara ve iş güvenliği kurallarına uygun olarak oluşturulmasına dikkat çekmek, alanında başarılı ve ihtisas sahibi uygulamacıların ödüllendirilmesi yoluyla iyi uygulamaları özendirmek ve yaygınlaştırmak ve uygulamacı, işveren ve son kullanıcıları bilinçlendirerek, sektöre çok yönlü katkı sağlamayı amaçlıyoruz.

Çatı sektörünün en büyük kuruluşu olarak, sektörün gelişmesi ve eğitimli işgücümüzün artmasına yönelik çok önemli çalışmalar yürütüyoruz. Üniversitelerde öğrencilere teknik eğitim, ustalara mesleki eğitim ve çatıcılık eğitimi veren öğretmenlerimize güncel uygulamalar hakkında bilgi veriyoruz. ÇATIDER’in de üye olduğu IFD ile ilişkilerimizi güçlendirerek son teknolojinin yanı sıra eğitim sistemleri ve birçok konuda sektörümüze bilgi aktarımı yaparak, güncel gelişmeleri sektör paydaşlarımıza aktarıyoruz.”

Kaynak: AA