Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu'nun Kabulü

Çavuşoğlu, bayanlarda takım halinde Avrupa Şampiyonu, genel sıralama ve erkeklerde Avrupa ikinciliği elde eden ParaTaekwondo Milli Takımın teknik heyet ve sporcularını kabul etti 'Sizlere bir imkan sunulduğunda, Avrupa ve dünya şampiyonluklarını görmeye başladık. Bunun diğer sporculara da örnek olması gerekiyor. Engellilerin sağladığı bu başarıyı diğer gruplarda da bekliyoruz' 'Engelli sporcularımız tarafından alınan başarılar bizi daha fazla mutlu ediyor. Orada aynı zamanda bir Türkiye ruhunun yanı sıra bir mücadele bir özveriyi de görüyorsunuz. O nedenle sizler kıymetlisiniz, değerlisiniz'

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da 7 Aralık'ta düzenlenen şampiyonada, bayanlarda takım halinde Avrupa Şampiyonu, genel sıralama ve erkeklerde ise Avrupa ikinciliği elde eden Para-Taekwondo Milli Takımın teknik heyet ve sporcularını kabul etti.

Çavuşoğlu, Vakıflar Genel Müdürlüğü toplantı salonunda kabul ettiği sporcuları başarılarından dolayı tebrik ederek 2020'de Tokyo'da yapılacak olimpiyatlarda başarılar diledi.

Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada güçlü bir devlet olması gerektiğine dikkati çeken Çavuşoğlu, bu gücünü de sadece ekonomik olarak değil, insan kaynağı, kültür, spor ve diğer alanlarda da göstermesi gerektiğini söyledi.

Çavuşoğlu, "Hal böyle olunca Türkiye'nin tanınırlığına, bilinirliğine, spordaki bu farkındalıklara, sizin başarılarınıza çok ihtiyacı var." diye konuştu.

AK Parti hükümetleriyle engellilerin pek çok sorununun aşıldığını dile getiren Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Dolayısıyla bu yapılan çabalardan sonra, sizlere bir imkan sunulduğunda, Avrupa ve dünya şampiyonluklarını görmeye başladık. Bunun diğer sporculara da örnek olması gerekiyor. Engellilerin sağladığı bu başarıyı diğer gruplarda da bekliyoruz. Futbolda, Ampute Milli Takımımız Avrupa Şampiyonu oldu. Sağlanan başarılar, bizi aynı şekilde sevindiriyor. Engelli sporcularımız tarafından alınan başarılar bizi daha fazla mutlu ediyor. Orada aynı zamanda bir Türkiye ruhunun yanı sıra bir mücadele bir özveriyi de görüyorsunuz. O nedenle sizler kıymetlisiniz, değerlisiniz."

Kaynak: AA