Kano Milli Takımı Akdeniz Oyunlarına Köyceğiz'de Hazırlanıyor

Kano Milli Takımı, Muğla’daki kış kampında hazırlıklarını sürdürüyor. Türkiye Kano Federasyonu tarafından Köyceğiz Su Sporları Merkezi’nde yapılan kampta, geçtiğimiz yıl Aralık ayında "Durgunsu Kano Aday Milli Takım Seçme Test Yarışları" sonuçlarına göre milli takıma seçilen sporcular, Haziran ayında başlayacak şampiyonalara hazırlanıyor.

Kış kampındaki 8 sporcu, antrenörler eşliğinde ergonometri, koşu, bisiklet, ağırlık ve uzun kilometre su antrenmanları yapıyor. Haziran ayında yapılacak Akdeniz Oyunları için kış kampını gerçekleştirdiklerini aktaran Kano Milli Takım sporcusu Mustafa Özmen, şampiyona hazırlıklarının yoğun bir şekilde devam ettiğini ifade etti.

Kış döneminde koşu, ağırlık ve ergonometri antrenmanları yaptıklarını aktaran Özmen, “Ekstra olarak, dayanıklılık ve kondisyon için bisiklet antrenmanları yapıyoruz. Ara ara uzun kilometre su antrenmanları yapıyoruz. Mart ayından sonrada daha çok su antrenmanlarına yönelerek, performansımızı arttıracağımıza ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyoruz” diye konuştu.

Sporcuların, sponsorlar tarafından desteklenmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Milli sporcu Özmen, karşılaştıkları maddi zorlukları sponsorlar aracılığı ile aştıklarını söyledi.

Özmen; “Kano sporu amatör branş olduğu için sponsorlar tarafından desteklenmesi çok önemli, o nedenle bana sponsor olan Sepaş Enerji’ye vermiş oldukları destekten dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Akdeniz Oyunları’nda Türk bayrağını ilk sırada dalgalandırmak istediklerini dile getiren Özmen, şunları söyledi; “U23 Avrupa ve Dünya şampiyonlarında tekrardan iyi başarılar elde etmek ve 2020 Olimpiyat Oyunlarına kota alabilmek istiyoruz.”

Kaynak: İHA