Genç Boksörler Şampiyona İçin Ter Döküyor

Sakarya'da 20172018 eğitim öğretim yılının ilk yarısını bu hafta tamamlayacak olan 15 ila 18 yaşlarındaki genç boksörler, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde, Nevşehir'de 2127 Ocak'ta düzenlenecek Türkiye Boks Şampiyonası'na hazırlanıyor Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü boks antrenörü Altun: 'Haftanın altı günü çalışıyoruz. Son 10 gündür çift antrenman yapıyoruz. İyi hazırlandık, inşallah derecelerle döneceğiz'

Sakarya'da 2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk yarısını tamamlayacak olan genç boksörler, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde, Nevşehir'de 21-27 Ocak'ta düzenlenecek Yıldız, Genç ve Büyük Bayanlar Ferdi Türkiye Boks Şampiyonası'na günde çift idmanla hazırlanıyor.

Serdivan ilçesindeki Sakarya Spor Salonu'nda, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü boks antrenörü Ercan Altun gözetiminde antrenman yapan, yaşları 15 ila 18 arasında değişen kızlar, şampiyonada derece yapıp milli takıma girmek için yoğun tempoda çalışıyor.

Altun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonada final oynayan sporcuların milli takıma gideceği için çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını söyledi.

"Sporcularıma güveniyorum." diyen Altun, "İçlerinde milli ve Türkiye dereceleri olan sporcularımız da var. 21-27 Ocak tarihlerinde Nevşehir'de Bayanlar Türkiye Şampiyonası var. Haftanın 6 günü çalışıyoruz. Son 10 gündür çift antrenman yapıyoruz. İyi hazırlandık, inşallah derecelerle döneceğiz." diye konuştu.

Çok zor bir spor olmasına rağmen boksa ilginin yüksek olduğunu ve bundan mutluluk duyduğunu dile getiren Altun, 6 sporcuyu şampiyonaya götüreceğini kaydetti.

Spor yapmanın yanında başarılı olmak için de durmadan çalıştıklarını anlatan Altun, şunları kaydetti:

"Bayanlar boks sporuna ilgi gösteriyor. Zor bir spor ama ilgi olunca da biz de destekliyoruz, aileler de destekliyor. Onun için Türkiye şampiyonasına katılmayı istiyoruz. Öğrencilerimiz buraya gelince sosyalleşiyor. Buradan Nevşehir'e gidip şampiyonaya katılacağız, Sporcularımız spor sayesinde milli takımdaki arkadaşlarıyla görüşme şansını bulacaklar, farklı kişilerle tanışacaklar. Sporcularımızın kendilerine özgüveni artmış oluyor. Bu spor aynı zamanda, öğrencilerin arkadaşlarıyla uyum sağlamasına ve derslerinde başarılı olmasında etkili oluyor. Sporcularımız, milli takıma seçilince de arkadaşları arasındaki saygınlığı artıyor, disiplinli yaşamayı öğreniyor."

Kaynak: AA