Tekirdağspor'da İstifa

Teknik direktör Ali Nail Durmuş'un ayrılmasının ardından yeni göreve seçilen yönetim kurulundan başkan ile birlikte 9 kişi de istifa etti.

TFF 3. Lig 3. Grup takımlarından Tekirdağspor'da teknik direktörü Ali Nail Durmuş'un ayrılmasının ardından gerçekleşen kongrede seçilen yönetim kurulundan başkan Kenan Aydın ile birlikte 9 kişi istifa etti.

İstifalar sonrası olağanüstü toplanan Tekirdağspor yönetimi, yedek listelerden takviyelerle Özkan Sobacıoğlu başkanlığında yeni bir yönetim kurulu oluşturdu.

Sobacıoğlu, sürece ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, meydana gelen olumsuz gelişmelerin camiayı derinden sarstığını ve bu bağlamda sorumluluk hisseden herkesi derinden etkilediğini belirtti.

Tekirdağspor gibi köklü bir çınarın sahipsiz kalmayacağını ifade eden Sobacıoğlu, "Tekirdağspor sahipsiz kalmadı, kalmayacak, kalmaz." değerlendirmesinde bulundu.

Sobacıoğlu, Tekirdağspor yönetimin kurulunda yer almanın onurunun bilincinde olanlarla birlikte devam kararı aldıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu kararımızda bizleri destekleyen herkesi mevki, makam, mertebe ve toplumsal statüleri her ne olursa olsun ayırt etmeksizin sadece 'Tekirdağspor sevdalısı' olarak adlandırıyor ve sundukları maddi, manevi desteklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Bilindiği üzere takımımız Antalya kampında ve ligin ikinci yarı hazırlıklarına devam ediyor. Bu son gelişmelerin kamptaki oyuncularımızı ve teknik heyetimizi etkilememesi adına tüm önlemler alınmış olup takımımızın oynayacağı ilk maça kadar kamp çalışmalarının Antalya’da sürdürülmesi sağlanmıştır. 'Diğer' diye adlandırdığımız ve esas sorunları krize dönüştürmeden halli adına girişimlerimiz devam etmekle birlikte kulübümüzün mali yapısı gözden geçirilerek, gerekli acil önlemlerin alınması için adımlar atılmıştır. Bu süre içinde yönetim kurulu olarak camiamızın tümünden gelecek katkılardan eminiz."

Kamuoyunda dillendirilen olumlu ve olumsuz tüm söylemlere kulak tıkayarak herkesi bu zor dönemde Tekirdağspor'un yanında olmaya davet ettiklerini bildiren Sobacıoğlu, "Herkesin bu sorumluluğun bilinci ile hareket edeceğini biliyoruz. O nedenledir ki Tekirdağspor camiasına, bu tür bir davetin abesle iştigal olacağı açıktır" ifadesini kullandı.

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, takımın kamp yaptığı otelde yaşadığı sıkıntıların kendisine iletilmesinin ardından, derhal harekete geçtiklerini söyledi.

Yüksel, "Sorun bize iletildiğinde biz arkadaşlara; 'siz çalışmalarınızı sürdürün, kampınızı bitirin, gerekeni halledeceğiz' dedik. Adımın açıklanmasını istemedik ama bir şekilde duyuldu. Tekirdağspor'a sahip çıkmak bu kentte yaşayan herkesin görevi. Biz de bu görevi yerine getirdiğimizi düşünüyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA