Milli Güreşçiler Avrupa Şampiyonası Hazırlıklarına Başladı

Serbest ve Grekoromen Güreş Milli Takımları, Rusya'nın ev sahipliğinde 30 Nisan-6 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek Avrupa Büyükler Güreş Şampiyonası için ilk etap kamp çalışmalarına başladı.

Federasyondan yapılan açıklamaya göre, Uluslararası Güreş Federasyonu'nun belirlediği yeni kuralların ilk kez uygulanacağı şampiyona için Serbest Güreş Milli Takımı Ankara'da, Grekoromen Güreş Milli Takımı ise İstanbul'da kampa girdi.

Kadın Güreş Milli Takımı ise hazırlıklarına 14 Ocak Pazar günü Edirne'de başlayacak ve çalışmalarına 27 Ocak'a kadar devam edecek.

Ankara Elmadağ'da 7 Ocak'ta kampa giren serbest milli takımı, hazırlıklarını 24 Ocak'a kadar teknik direktör İsak İlbayhanov yönetiminde sürdürecek.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, şampiyona hazırlıkları kapsamında ilk kamp döneminin başladığını belirterek, "Avrupa Şampiyonası bu yıl çok daha zorlu geçecek. Çünkü şampiyona Rusya'da ve Ruslar evlerindeki bu şampiyonada şov yapmak isteyecekler. Sadece minderde değil, minder dışındaki oyunlara karşıda dikkatli olmalıyız." ifadelerini kullandı.

Tüm antrenör ve sporculara nasıl çalışmaları gerektiğini sürekli anlatmaya çalıştığını vurgulayan Aydın, "Önümüzde uzun bir hazırlık süreci var. İnşallah güzel bir hazırlık dönemi geçirir ve Rusya'dan madalyalarla döneriz. Ben tüm antrenör ve sporcularımıza şimdiden başarılar diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA