Başkan Zımba 'Antrenörlerimizde Büyük Eksiklikler Var'

Sakarya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Yaşar Zımba, sezonun ilk yarı değerlendirmesi ve ikinci yarı için bilgilendirme toplantısı düzenledi.

ASKF Başkanı Yaşar Zımba, sezonun ilk yarı değerlendirmesi ve ikinci yarı için bilgilendirme toplantısı düzenleyerek basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Zımba açıklamalar öncesinde gazetecilerin 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler gününü kutladı.

Sezonun ilk yarısında yaptıkları çalışmaları anlatan Federasyon Başkanı Yaşar Zımba “Antrenörler bizim içimizde ki en önemli kuruluştur. İdarecileri yönlendiren, çocuklarımızla ilgilenen ve hakemlerimizi değerlendiren onları gören Antrenörlerimizdir. Antrenörlerimizde büyük eksiklikler var. Çocuklarımıza galibiyet ve mağlubiyete göre spor yaptırıyorlar. Önümüzde ki yılda bir daha şöyleydi böyleydi demeyeceğim. Şuana kadar birçok yol kat ettik ve sorunlarımızı en aza indirdik. Hiç kavgalarımız olmadı ve bu bana göre bir başarıdır. Hakemlerimizle bir sorunumuz yok onlar iyi değil demiyorum fakat Antrenörlerimiz iyi değil. Kulüplerimiz ve hakemlerimiz nerde ne yapacaklarını biliyorlar. Bütün Belediye Başkanlarımız ile güzel ilişkilerimiz var ve kulüplerimizde yaşanan sıkıntıları bizler başkanlarımıza iletiyoruz. Genel sorunlarımız maddi hep ve sağ olsun başkanlarımız bu konuda hiçbir ayrım yapmadan desteğini sağlıyor. İlçe belediyelerimizin yetmediği yerde Büyükşehir Belediye Başkanımız tüm desteğini gösteriyor bizlere. İlk başlarda başkanımızla sorunlar yaşadık fakat kısa süre sonra sorunlarımızı çözdük ve kardeşlik ilişkisi içinde görüşmelerimiz devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“Uyguladığımız cezalar caydırıcı oldu”

Yeni sezona en az sorunla geçiş yaptıklarını anlatan Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Yaşar Zımba, “Antrenörlerin ve kulüplerin sorunlarını geçmiş tecrübelerim dahilinde iyi biliyorum ve bu sebepten tüm sorunları en az seviyeye indirip Amatör Sporlar olarak gittikçe yükseliyoruz. Uyguladığımız cezalar gerçekten caydırıcı oldu. Amatör ailesi olarak hak ettiklerinde ceza veriyorum fakat sonrasında gönül alabiliyoruz ve ilişkilerimiz devam ediyor. Yeni sezona sorunsuz bir geçiş yapıyoruz. Sahalarımızın düzeni ve kulüplerimizin disiplini ile yükselmeye devam ediyoruz” dedi.



“Federasyonumuzu geçmişte hiç iyi kullanmamışlar”

Federasyon Başkanlığına gelmeden önce daha kolay ilerleme kat edebileceğini düşünen Başkan Zımba, “ Her hafta toplanan disiplin kurulumuz var. O hafta olan tüm maçlarda cezalar ve uygulamalar ne ise o an da hemen belli oluyor. Bu kurulumuz sayesinde hiçbir uygulamamız gecikmiyor. Geçmişte federasyonumuz çok iyi kullanılmamış. Göreve geldiğim zaman hemen her şeyi hallederiz diye düşünüyordum fakat o kadar çok yanlışlıklar yapılmış ki biraz zamanımızı aldı toparlamak. Bundan sonra her şeyi bir düzene oturttuk ve sistemimiz daha güzel ilerliyor” sözleri ile federasyonun daha iyiye gittiğini ifade etti.

Kaynak: İHA