Down Sendromlu Cimnastikçiler Paralimpik Oyunlarını Hedefliyor

Adıyaman Özel Eğitim Uygulama Merkezinin down sendromlu öğrencileri Fatma Bozan ve Mert Kasar, 6 ay önce başladıkları jimnastikte madalyayla tanıştı Mart ayından yapılacak Türkiye Şampiyonası'na hazırlanan cimnastikçilerin hedefi, Türkiye'yi paralimpik oyunlarında temsil etmek Sporcu Bozan: 'En büyük hedefim paralimpik oyunlarına gitmek' Mert Kasar: 'Milli sporcu olmak istiyorum. Gazete ve televizyonlarda kendimi görmek istiyorum'

KEMAL KARAGÖZ - Adıyaman'da yaşayan down sendromlu cimnastikçileri Fatma Bozan ve Mert Kasar'ın hedefi, yeteneklerini paralimpik oyunlarında sergileyebilmek.

Adıyaman Özel Eğitim Uygulama Merkezinde eğitim gören 12 yaşındaki Fatma Bozan ve Mert Kasar, derslerinin ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde haftada 3 gün antrenman yapıyor.

Hem okulda hem de antrenmanlarda birbirlerini bir an olsun yalnız bırakmayan sporcuların en büyük hayali paralimpik oyunlarına katılmak.

Antrenör Gökben Ermiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, down sendromlu iki öğrenciye cimnastik eğitimi verdiğini söyledi.

Sporcularını paralimpik oyunlarına hazırladığını dile getiren Ermiş, "Onların sosyalleşmesini, öz güvenlerinin yerine gelmesini sağlamaya çalışıyorum. Sporla hayatlarını daha kaliteli ve güven dolu geçirmelerini sağlamak istiyorum. Önümüzdeki ilk hedefimiz martta düzenlenecek Türkiye şampiyonasında derece almak.Türkiye şampiyonasından sonra paralimpik oyunlarına açılmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Ermiş, Fatma ve Mert'in yaklaşık 6 ay önce cimnastiğe başladığını dile getirerek, "Çocukların gelişimi şu anda iyi durumda. Koordinasyon eksikliklerini tamamlamaya çalışıyorum. Tabii daha gelişim aşamasında. İnşallah çabalarımızla paralimpik oyunlarına hak kazandıracağız." dedi.

Fatma'nın, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Erzincan'da 7 Aralık 2017'de düzenlenen turnuvada birinci, Mert'in ise ikinci olduğuna dikkati çeken Ermiş, sporcularının başarısından dolayı mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi.

- Fatma Bozan: "Hedefim paralimpik oyunlarına gitmek"

Fatma Bozan ise cimnastiği çok sevdiğini ve haftanın üç günü antrenman yaptığını söyledi.

En büyük hayalinin dünyada Türkiye'yi temsil etmek olduğunu ifade eden Fatma, "Hocamı ve en yakın arkadaşım Mert'i çok seviyorum. Mert benim eski arkadaşımdır. Erzincan'da yapılan özel sporcular müsabakalarında birinci oldum ve altın madalya kazandım. 16 rakibim vardı. En büyük hedefim, paralimpik oyunlarına gitmek." dedi.

Mert Kasar da cimnastikte özellikle dengede ustalaştığını ama taklada kötü olduğunu belirtti.

Paralimpik oyunlarına gitmeyi istediğini ifade eden Mert, "Milli sporcu olmak istiyorum. Gazete ve televizyonlarda kendimi görmek istiyorum. Bana destek veren Gökben hocama teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA