Kayserispor'da Futbolcuların Bonservis Bedeli 2 Milyon Euro Olarak Açıklandı

Kayserispor yönetimi, 2017-2018 İlhan Cavcav Sezonunun yaz transfer döneminin bitmesi ile ilgili yaptığı açıklamada, futbolcuların toplam bonservis bedelinin 2 milyon Euro olduğunu açıkladı.

Kayserispor yönetimi tarafından 2017-2018 İlhan Cavcav Sezonunun yaz transfer döneminin bitmesi sonrasında yapılan açıklamada ilk olarak, yeni yönetimin geldiği günlerde yapılanlar anlatıldı. Açıklamada, "2017 Ocak ayında göreve gelen yeni yönetimin önünde maddi ve manevi anlamda büyük problemler bulunurken, kulübün itici gücü olan taraftar sayısı ve desteği açısından da durum vahimdi. Yine sözleşmesini fesheden, şehri terk eden oyunculardan sonra takımda tutabildiğimiz oyuncu sayısı 15-16 olmuş, bunlardan sadece 9-10 tanesinin süper ligde ortalama seviyede mücadele edebilecek düzeyde oldukları tespit edilmiştir. Yeni yönetim ve teknik heyetin bu tespitinden sonra 5-10 gün gibi kısa bir süre içerisinde, mümkün olduğunca şartlarımıza uyan, takımımızın ligde kalmasına katkı sağlayabilecek, lig sonuna kadar istifade edebileceğimiz 9-10 oyuncu daha (4’ü kiralık olmak üzere ) transfer edilmiştir.

Bu çalışmalarımız, ürünlerini vermiş ve çok zorlu bir süreçten sonra Kayserispor’umuz 2016-17 sezonunda ligde kalmayı başarmıştır" ifadesinde bulunuldu.

2017-18 sezonu başlarken yönetim ve teknik heyetin uzun değerlendirmeler yaptığının altı çizilen açıklamada, transferler ile ilgili olarak şu bilgiler verildi:

"Devre arası transferlerle birlikte yaklaşık 20 civarında olan süper lig oyuncumuzdan 4 kiralık, 2 sözleşmesi biten, 2-3 performansı yeterli bulunmayan oyuncu ayrılmış takımımız da yine geçtiğimiz yıldan 5 ve Ocak dönemi transferlerden 4 olmak üzere toplam 9 Süper Lig seviyesinde oyuncumuz kalmıştır.

Hem sayısal olarak (alt yapıdan gelenler hariç ) 23-24 oyuncu bulundurma mecburiyeti, hem de takım kalitemizi daha üst seviyelere çıkarma düşüncesinden hareketle, çok titiz bir ekip çalışmasıyla -çok hızlı bir şekilde - 2017-18 yaz dönemi transfer çalışmaları sürdürülmüş ve elimizdeki 9 oyuncuya ilave olarak, her mevkide alternatifli olmak üzere, 13 süper lig seviyesindeki oyuncu grubu takımımıza monte edilmiştir. Diğer Süper Lig takımlarında da 8-15 civarında takviyeler yapıldı. Bu oyuncularla takımımızı 1-2 sezonluk mücadeleye hazırlarken, gerek transfer yöntemiyle gelen, gerekse alt yapımızdan çıkan 8 genç oyuncumuzdan 2’si Canberk ve Erdal takımımızda tutulmuş, Ömer, Oğuzhan, Erdem Onur, Serkan, Kerim ve Devlet önümüzdeki dönemlerde takımımıza faydalı olabilmeleri için uygun gördüğümüz takımlara kiralanmıştır. Maliyetsiz veya çok az maliyetli bu genç oyunculardan istediğimiz verimleri alabilirsek uzun yıllar takımımıza hizmet edebilecek bir ekipte oluşturabiliriz.

Tüm bu çalışmalarımızın sonunda; 10 yerli, 14 yabancı olmak üzere toplam 24 kişilik güçlü bir kadro oluşturulmuş olup, alt yapıdan 4 kişilik bir grupta takıma monte edilmiştir. Bütün bu oyuncular için anlaşılan toplam bonservis bedeli 2 milyon Euro civarında olup, bu bedelin yarısı ödenmiş olup, yarısı ise önümüzdeki yıllarda ödenecektir. Futbolcu maaşları ise toplam olarak 11-12 Milyon Euro olup bu rakam geçtiğimiz yıllardan %15-20 daha eksiktir. Toplam maliyet ve kadronun geçmişe göre daha üst düzey futbolculardan oluşması düşünüldüğünde herhalde yapılan işin önemi bir kez daha anlaşılacaktır.

Yönetimleri en çok meşgul eden ve tabiri caiz ise kulüpleri soyulacak yerler olarak gören menajerler konusunda ise son yılların en az ödeme taahhütleri gerçekleşmiştir. Kulübümüzde de yüzde 10 ile 20’lerin konuşulduğu komisyonlar tarafımızca yüzde 5-7’lere çekilmiş ve yaptığımız transferlerdeki menajer oyunlarına kanmayışımız ödemelerdeki başarımız, ulusal medyada da dillendirmiştir.

Bu çalışmalar sonucunda, yaş ortalaması 27,3 olan, 2 kiralık oyuncumuz hariç olmak üzere (Nikola,Badji ) tamamının önümüzdeki sezonda da devan edecek sözleşmesi olan bir takım oluşturulmuştur. Her şey istediğimiz şekilde gelişir ise, hem Şubat döneminde hem de gelecek sezonda artık takım olmuş, belki ihtiyaç olabilecek 1-2 bölgeye transfer gereken ve uzun yıllar Kayserimizi başarıyla temsil edebilecek bir ekibi izlemekten şehir olarak hep beraber mutlu olacağız.

Şeffaf yönetim anlayışımızla durumu büyük taraftarımız ve değerli hemşehrilerimize sunarken; takımımızı sahiplenen ve gerçek Kayserisporlular için , bu açıklamaları Bilgilendirme, eleştirmek ve zarar vermek için fırsat kollayanlar için ise bu uzun açıklamanın içinden cımbızla cümle çekip dedikodu etmeleri için ’malzeme sunumu’ olarak değerlendiriyoruz. Ancak önceki dönemlere ait hiç kimsenin sıhhatli hiçbir bilgileri bulunmazken, bu kadar şeffaf bir yönetim anlayışına alışık olmayan ve malum çevrelerce maniple edilen 2-3 kadrolu eleştirmenin bizim açıklamamızı neye göre değerlendireceklerini de merak etmekteyiz.

Biz Kayserispor yönetimi olarak; eskiyi, dedikoduyu, olumsuz bir takım tutum ve davranışları bir kenara bırakıp, birlik ve bütünlük içinde ileriye bakıyor ve Cumartesi saat:17.00’da deplasmanda oynayacağımız Sivasspor maçını ve sonraki mücadelelerimizi düşünüyoruz."

Kaynak: İHA