1. International Cup Tekerlekli Sandalye Basketbol Turnuvası Başladı

Efeler Belediyesi sponsorluğunda Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü desteği ile düzenlen ‘1. International Cup Tekerlekli Sandalye Basketbol Turnuvası’ başladı. Turnuvanın hava atışını Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan yaptı.

Bulgaristan Milli Takımı’nın da aralarında bulunan dört takımın katıldığı turnuva, Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen açılış töreni ile başladı.

Turnuvanın açılışına Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, Başkan Yardımcısı O. Derya Tıkır, Aydın Gençlik Hizmetleri Spor Şube Müdürü Mikail Kavaklı, belediye birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Bulgaristan Milli Marşı ile başlayan törenin açılış konuşmasını, Aydın Engelli Spor Kulübü Başkanı Mehmet Güler yaptı.

Güler, “Dezavantajlı bir spor branşı olan engelli sporlarında Aydın’da bir ilki yaşıyoruz. Bize her zaman desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Mesut Özakcan’a, salon ve diğer ihtiyaçlarımızı karşılayarak bizim yanımızda olan Aydın İl Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne ve Şube Müdürü Mikail Kavaklı’ya teşekkür ediyorum” dedi.



Engelli sporlarını Aydın’da daha da geliştirmek istediklerini belirten Güler, “Amacımız Aydın’da engelli sporlarını bir marka haline getirmektir. Bunu başarabilmemizin en önemli ve en küçük basamaklarından bir tanesi maçlarımızı değerli izleyicilerimizin önünde oynayabilmektir. Umarım lig maçlarımızda da en az şu anda salonda bulunan seyirci sayısı kadar seyircimiz olur ve boş tribünlere oynamayız” diye konuşarak vatandaşları hem turnuvaya, hem de yıl içerisinde oynayacakları lig maçlarına davet etti.

Engelli sporcuların spora kazandırılması, sportif faaliyetlerinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak her zaman desteklerini esirgemediklerini belirten Şube Müdürü Mikail Kavaklı, organizasyona katılarak, turnuva boyunca ter dökecek olan tüm sporcuları medeni cesaretlerinden dolayı tebrik etti.

Efeler Belediyesi olarak engelli yurttaşlarımızı engelli olmayan yurttaşlarımız kadar yaşamlarını en iyi şekilde sürdürebilmeleri için göreve geldiğimiz günden bu yana her alanda kendilerinin yanında olduk. Engelli kardeşlerimizden bize gelen, yaşamlarını kolaylaştıracak, daha huzurlu ve mutlu yaşam sürdürebilecek ortamı yaratmak adına olan dilek ve istekleri yerine getirmeye çalıştık, onlarla her zaman gönül birliği içerisinde olduk. Bundan sonradaki yaşamlarında da sağlık ve esenlik diliyorum. Uluslararası nitelik taşıyan bu turnuvamıza da katılan tüm sporcu kardeşlerimi kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Turnuvanın açılışında hava atışını Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan yaparak turnuvanın ilk müsabakasını başlattı. Protokol üyelerinin de izlediği ve oldukça çekişmeli geçen Aydın Engelli Spor Kulübü ile Pendik Belediyesi Spor Kulübü müsabakasını 6 sayı farkla Pendik Belediyesi Spor Kulübü 56-62 kazandı.

Kaynak: İHA