Yalovaspor Kulübü Başkanı Demirhan Açıklaması

'5 yıl içerisinde Süper Lig'i hedefliyoruz'.

Yalova Süper Amatör Küme'de mücadele edecek Yalovaspor Kulüp Başkanı Demirhan Ali Demirhan '5 yıl içerisinde Süper Lig'i hedefliyoruz' dedi.

2 Eylül'de gerçekleştirilen kongre ile göreve gelen Başkan Demirhan, kulüp tesislerinde gazetecilerle bir araya geldi.

Kısa ve uzun vadedeki hedeflerinden bahseden Demirhan, biran önce toparlanarak yukarılara doğru çıkmak istediklerini söyledi.

Yalovaspor olarak toparlanma sürecine girdiklerini belirten Demirhan, söyle konuştu:

'Geçmişten gelen bir takım sıkıntılar var. Biz bunların da bilincindeyiz. Kaldıramayacağımız yükün altına da girmiyoruz. Göz korkutan, büyüteceğimiz bir şeyler olabilir belki. Ama bir camia olarak, Yalova olarak o bilince sahip çıkarsak Yalovaspor hak ettiği yere gelir. Uzun vadedeki plan olarak, 5 yıl içerisinde Süper Lig’i hedefliyoruz. Bu da olmayacak bir şey değil. Kulübün fiziki şartları ortada. Bu şartları acilen düzeltmemiz gerekiyor. Yalovaspor'u daha önce çalıştıran ve kentimizin kendi çocuğu olan İsmail Dilsizoğlu hocamızla anlaştık ve kendisini göreve getirdik. Hedeflerimiz büyük. 10 yıl içinde Avrupa kupası maçı oynamak istiyoruz. Bu hedefimiz de gerçekleşmeyecek hedef değil.'

Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor'da iki sezonda iki şampiyonluk yaşadığını ve oradaki görevini tamamlamasının ardından Yalovaspor'un başına geçtiğini hatırlatan Demirhan, şunları kaydetti:

'Göreve gelmeden de bu eksiklikleri tek tek tespit ettik. İlk önce fiziki şartların düzelmesi lazım. Kulüp binamızın, futbol sahamızın, kulüp yöneticilerimizin ve diğer şartların biran önce düzeltilmesi lazım. Biz Yalovaspor'u 4,5 milyon borçla devraldık. Bu borçlarla ilgili yeniden yapılandırma yapacağız. Eski yöneticilerle ilgili bir borç ilişkimiz var. İcra borçlarımız var. Elektrik, su telefon ve doğalgaz borçlarımızı ödedik. Ben Erzurumspor başkanıyken Ronaldinho ile görüşmüştüm. Eğer orada kalsaydım bu sezon Erzurumspor'a Ronaldinho'yu getirecektim. Kendisi çok karakterli, gerçekten kaliteli bir futbolcu. Erzurum'a gelir misin diye sorduğumda gelebileceğini söyledi. Ben yapamayacağım bir şeyi söylemem. Ben Nobre'yi getirdim. Hala daha arıyor ve konuşuyoruz. Vizyon çok önemli. Biz Yalovaspor'da zamanı gelince bırakın Türkiye'yi, dünyanın önemli bir kısmını heyecanlandıracak transferler yaparız.'

Kaynak: AA