Gadir-İ Hum Bayramı

Hatay Valisi Ata: 'Alevi vatandaşlarımız tarafından her yıl büyük bir heyecan ve coşku ile kutlanan, ilimizin inanç ve kültür zenginlikleri arasında ayrı bir öneme sahip Gadiri Hum Bayramı’nı canı gönülden tebrik ediyorum'.

Hatay Valisi Erdal Ata, Hazreti Muhammed'in veda haccı dönüşü Hazreti Ali'yi taltif ettiği gün olarak anılan Gadir-i Hum Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Ata, valilik sitesinden yayınlanan mesajında, Hatay'ın, farklı din, köken, ve mezhebe mensup insanların kardeşçe yaşadığı ender şehirlerden biri olduğunu belirtti.

Hataylılar olarak ilde yaşayan her inanç ve kültürden vatandaşın bayram sevincinin, yüzyıllardır ortak sevinç olarak görüldüğünü ve beraber kutlandığını dile getiren Ata, mesajında şu ifadelere yer verdi:

'Alevi vatandaşlarımız tarafından her yıl büyük bir heyecan ve coşku ile kutlanan, ilimizin inanç ve kültür zenginlikleri arasında ayrı bir öneme sahip Gadir-i Hum Bayramı'nı canıgönülden tebrik ediyorum. İlimizin sahip olduğu bu eşsiz değer, hiç şüphesiz tüm dünyanın ihtiyaç duyduğu, özlemini çektiği örnek bir birlikte yaşama modelidir. İnsanlığın huzur ve barış hedefinin temel unsuru olan karşılıklı saygı ve hoşgörünün bir hayat biçimi haline geldiği Hatay ilimizde bu iklimin yaşatılması, güçlendirilerek gelecek kuşaklara aktarılması, hepimizin ortak sorumluluğudur.

Bu düşüncelerle Hazreti Muhammed’in veda haccı dönüşünde Ehl-i Beyt'inden Hazreti Ali’yi taltif ettiği gün olarak kutlanan Gadir-i Hum Bayramı'nı yürekten tebrik ediyor, mutluluk ve huzur dolu nice bayramlar diliyorum.''

Kaynak: AA