Eruhlu Kadın Futbolcular, Muş'tan Kupayla Döndü

Siirt'te yeni kurulan Eruh Sağlık Spor Bayan Futbol takımı, Muş'ta düzenlenen Türkiye Gençler Futbol Şampiyonası'nda ikincilik kupası aldı.

Siirt Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğince desteklenen 24 kişilik Bayan Futbol takımı, Muş'ta düzenlenen ve 114 takımın katılım sağladığı Türkiye Gençler Futbol Şampiyonası'nda grup ikincisi olarak ilk 32'ye girdi.

Eruh Sağlık Spor Bayan Futbol takımı, Erzincanspor ile ilk 16'ya girme mücadelesi verecek.

Sekreterlik binası toplantı salonunda bayan futbolcu ve teknik heyetle bir araya gelen Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Fikret Can, gazetecilere yaptığı açıklamada, şampiyonadan ikincilik kupası alarak en iyi ilk 32 takım arasına giren bayan futbolcuları ve teknik heyeti tebrik etti.

Gençleri uyuşturucu ve sigaradan uzak tutmak istediklerini belirten Can, şöyle konuştu:

'Bölgemiz terör bölgesi, bu yaş grubumuzdaki gençler genelde terör örgütünün hedefinde oluyorlar. Bu tür olaylardan uzak tutmak adına alternatif etkinlikler yapıyoruz. Geçen yıl Eruh Sağlık Spor kulübünü kurduk. Yaklaşık 100 sporcumuz var bunların 24'ü bayanlardan oluşuyor. Bayan futbolcularımız, Muş’ta düzenlenen şampiyona da bölge ikincisi oldu ve kupa getirdiler, kendilerine teşekkür ediyoruz. Cesaretlerinden dolayı hepsini tebrik ediyorum. Biz kurum olarak sporcularımızı desteklemeye devam edeceğiz. Bundan sonraki süreçte de elimizden gelen bütün gayretle arkalarında olacağız inşallah. Kendilerine başarılar diliyorum. Umarım daha iyi yerlere geleceklerdir ve bu sporu diğer arkadaşlarına sevdirerek katılımın da artmasını bekliyoruz.'

Eruh Sağlık Spor Kulübü Teknik Direktörü Harun Kadirhan ise, takımlarının 2 aylık sürede çaba göstererek güzel başarı elde ettiklerini söyledi.

Takım 2 aylık kısa süre zarfında büyük azim göstererek, güzel başarı elde etti.

Futbolculardan Kardelen Demir de, kendilerine destek veren Eruh Kaymakamı Murtaza Dayanç, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ve Eruh Devlet Hastanesi’ne teşekkür ederek, başarılarını artırma çabasında olacaklarını söyledi.

Bayan futbolculara Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından okuma kitabı hediye edildi.

Kaynak: AA