Bakan Osman Aşkın Bak'tan Dünya Şampiyonu Furkan Dursun'a Kutlama

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Dünya Yıldızlar Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Muhammed Furkan Dursun ile bronz madalya kazanan Duran Tosun’u tebrik etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Dünya Yıldızlar Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stilde şampiyonluğa ulaşan Muhammed Furkan Dursun ile bronz madalya kazanan Duran Tosun’u kutladı. Yunanistan’ın başkenti Atina’da devam eden Yıldızlar Dünya Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stilde finaller yapıldı. 85 kiloda mindere çıkan milli güreşçi Muhammed Furkan Dursun, Rus rakibi Muhammed Evloev’i 5-3 mağlup ederek dünya şampiyonu oldu. 69 kiloda mücadele eden bir diğer milli güreşçi Duran Tosun ise bronz madalya maçında karşılaştığı Finlandiyalı rakibi Joni Pekka Komppa’yı 10-7 skorla yenerek dünya üçüncüsü oldu.

Bakan Bak’tan kutlama mesajı

Bakan Bak, dünya şampiyonu olan Muhammed Furkan Dursun ile dünya üçüncülüğünü kazanan Duran Tosun’u yayımladığı mesajla tebrik etti. Bak, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Dünya Yıldızlar Güreş Şampiyonası’nda Rus rakibi Evloev’i 5-3 yenerek grekoromen stil 85 kiloda altın madalya kazanan Muhammed Furkan Dursun ile çıktığı üçüncülük maçını kazanarak bronz madalya kazanan Duran Tosun’u kutluyorum. Milli güreşçilerimiz her zaman olduğu gibi aldıkları başarılı sonuçlarla bizleri gururlandırıyor. Şampiyonada kazanılan madalyalarda emeği geçen herkese ülkem ve şahsım adına teşekkür ediyorum.”

Kaynak: İHA