Ayvalık Şöhretler Turnuvası'na İlgi Yoğun Oldu

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Belediyesi tarafından düzenlenen Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ile ilçedeki spor kulüplerinin de destek verdiği veteran futbolculardan oluşan kadrolarla gerçekleşen ‘Şöhretler Turnuvası’na ilgi yoğun oldu.

Ayvalık’ta faaliyet gösteren 9 spor kulübünün katılımıyla, Ayvalık Belediyesi’ne ait Sarı Zeybek Spor Tesisleri’nde gerçekleşen turnuvanın ilk vuruşunu Belediye Başkanı Rahmi Gençer yaptı.

Balıkesir ASKF Edremit Körfezi Temsilcisi Cemal Erhanoğlu ile Ayvalık Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Halil Ergül’ün nezaretinde gerçekleşen turnuvada, Ayvalık futbolunun bir dönemlere adını yazdığı eski futbolcular kıyasıya mücadele etti.

17 Eylül Pazar günü final karşılaşmasıyla sona erecek olan turnuvanın ilk gününde; Ayvalıkgücü Belediyespor ile Armutçuk Gençlik Spor’un veteranları 4-4 beraber kalırken, Barbaros Sefaspor ise Hamdibey Kayaspor’u 8-4 mağlup etti.

A ve B olmak üzere iki ayrı grupta süren mücadelelere sahne olan turnuvanın A Grubunda; Ayvalıkgücü Belediyespor, Altınova Spor, Armutçuk Spor, Küçükköy Spor, Sakarya Spor; B Grubun da ise; Yenimahalle Spor, Hamdibey Kaya Spor, Barbaros Sefa Spor, Ada Spor yer aldı.

17 Eylül’de grup birincilerinin final maçıyla sona erecek olan turnuvanın ardından 22 Eylül Cuma akşamında da düzenlenecek olan gala gecesinde tüm kulüplere kupa ve şiltlerin dağıtılacağı öğrenildi.

Başkan Gençer memnun

Turnuvayla ilgili açıklamalarda bulunan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, sporun dostlukları arttıran en önemli unsur olduğunu vurgulayarak, “Amacımız halen daha Ayvalık’ta futbol denildiğinde akla gelen unutulmaz futbolcularımızı bir araya getirmekti. Benim ‘efsanevi’ olarak nitelendireceğim Ayvalık’ta bir dönemlere isimlerini altın harflerle yazdıran bu futbolcularımızın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz bu turnuvayla ilçemizdeki spor kulüpleri arasındaki dostlukları da pekiştirirken, bir yandan da futbol tutkunlarına unutamayacakları gerçek bir futbol şöleni izlemelerine olanak sağlamış olduk. Çok mutluyum. Ayvalık Belediyesi olarak düzenlediğimiz bu turnuvaya destek veren Balıkesir ASKF Körfez Temsilcisi Cemal Erhanoğlu ile belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Halil Ergül, turnuvaya katılan spor kulüplerimiz ve yaşlanmayan efsane sporcularımızla, turnuvaya ilgi gösteren tüm sporseverlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA