Merkezefendi Belediyesi İle Yüksekçıta Basketbol Arasında İşbirliği Protokolü Yapıldı

Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde mücadele eden Yüksekçıta Okulları Basketbol Takımı ile Merkezefendi Belediyesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. Bu protokolle birlikte basketbol takımı, ‘Merkezefendi Belediyesi Yüksekçıta Okulları Basketbol Takımı’ adıyla 2017-2018 sezonunda Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde mücadele edecek.

Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde mücadele eden Yüksekçıta Okulları Basketbol Takımı ile Merkezefendi Belediyesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. Belediye toplantı salonunda yapılan toplantıya Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Yüksekçıta Kulüp Başkanı Arda Onur Koçak, İl Gençlik ve Spor Müdür Vekili Tayfun Güven, basketbolcular ve belediye başkan yardımcıları katıldı.

Denizli’nin profesyonel anlamda en üst ligde mücadele edecek tek basketbol takımı olan Yüksekçıta Okulları Basketbol Takımı imzalanan protokolle, ‘Merkezefendi Belediyesi Yüksekçıta Okulları Basketbol Takımı’ ismiyle 2017-2018 sezonunda Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde mücadele edecek. Maçlarını Denizli Recep Yazıcıoğlu Kapalı Spor Salonu’nda oynayacak takım, Merkezefendi Belediyesi’nin desteği ile altyapı çalışmaları kapsamında okulları gezerek, profesyonel sporcu yetiştirmeyi hedefliyor.

"Bizlerin bu takımla ilgili hedefi var"

Basketbolu geliştirme anlamında daha önce çalışmaların yapıldığını belirten Başkan Subaşıoğlu, çalışmaları gelinen noktadan daha yükseklere taşımak istediklerini söyledi.



Başkan Subaşıoğlu, “Bugün Denizli için Merkezefendi için spor ve basketbol konusunda önemli adımı atmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bugün besmele çekiyoruz, start veriyoruz. İnşallah Merkezefendi ve Denizli olarak, yeni bir takımla basketbol sporuna adım atıyoruz. Geçtiğimiz dönemde yaptığımız çalışmalar neticesinden gerek Merkezefendi Belediyesi, gerekse de Yüksekçıta Spor Kulübü olarak, Basketbol Federasyonumuza gerekli müracaatlarımızı yaptık. Kurumsal kimlik ile ilgili çalışmalarımız tamamladık. Çok büyük bir memnuniyet ile Türkiye Basketbol Federasyonu nezdind , Denizli’nin bir basketbol takımın olması, büyük bir kabul gördü. Tabi ki Merkezefendi Belediyesi, Yüksekçıta Basketbol takımı anlamında artık Denizli’nin tek takımı. Bizlerin bu takım ile ilgili bir hedefi var” dedi.

Amaçlarının Denizlili gençleri basketbola kazandırmak olduğunu anımsatan Başkan Subaşıoğlu, “Merkezefendi Belediyesi Yüksekçıta Basketbol Takımının şehrin hafta sonu eğlencesi olarak, lanse ediyoruz. Yüksekçıta Spor Kulübü ile beraber olmamızdaki diğer sebep ise Denizlili gençlerin basketbola adım atmasını sağlamak. Bunun için asıl hedeflerimizden biri de budur. Tabi ki A Takımı için değil, Yüksekçıta Spor Kulübü’nün bütün alt yapı takımları ile ilgili işbirliği, U11’den başlayıp U18’e kadar işbirliği protokollüne imza atmış olacağız. Merkezefendi Belediyesi için basketbol artık en çok yatırım yapılacak spor dalı olmuştur” diye konuştu.



"İnşallah bütün maçlarımızı dolu salonda oynayacağız"

Kulüp ile görüşmelerinde daha çok sporcu yetiştirme ve altyapı çalışmalarına önem vereceklerini vurgulayan Başkan Subaşıoğlu, Denizlilerin bu takıma sahip çıkacaklarına inandığını söyledi.

Subaşıoğlu, “Yüksekçıta Spor Kulübü yönetici arkadaşlarımız ile de görüştük. Bu konuda ilerleme sağlamış, kurumsal kimlik ile derinleşmiş alt yapı çalışmaları sağlam temellere oturan, kulüpler hakkında da inceleme çalışmamızı da yapacağız. İnşallah Merkezefendi Belediyesi‘ndeki tüm okulların desteği ile alt yapısını daha da sağlam hale getirmiş olacak. İnşallah maçlarımızı Denizli Gençlikspor İl Müdürlüğü’nün Recep Yazıcıoğlu Kapalı Spor Salonu’nda yapacağız, onla ilgili çalışmalar devam ediyor. Biz inanıyoruz ki hem Merkezefendimiz, hem Denizli’miz bu takıma sahip çıkacak. Bütün maçlarını inşallah bu takım kapalı spor salonunda ful oynayacak. Biz inanıyoruz. Bu konu ile ilgili çalışmalarımızı başlattık. Altyapı ile ilgili tanıtım çalışmalarımız kısa süre içerisinde meyvesini vermeye başlayacak. Önümüzdeki günlerde spor takımımız, oyuncularımız Merkezefendi sınırlarındaki okulları ziyaret ederek, gençlere rol model olma noktasında ve ilk maça davet etme noktasında bir çalışmanın içerisinde olacaklar. Ben hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah bu kulüp Merkezefendi ve Denizli’de basketbola hizmet edecektir” diye konuştu.

Konuşmalarının ardından protokol, İl Gençlik ve Spor Müdür Vekili Tayfun Güven gözetiminde, Başkan Subaşıoğlu ile Kulüp Başkanı Koçak arasında imzalandı.

Kulüp Başkanı Koçak, Başkan Subaşıoğlu’na forma hediye ederken, Subaşıoğlu ise, üzerinde yeni logonun bulunduğu küçük bir flama hediye etti. Protokol toplu fotoğraf çekiminin ardından sonra erdi.

Kaynak: İHA