Dönüm Maçı Yine İzlanda'yla

Hırvatistan’ı 1-0 mağlup ederek grupta büyük avantaj yakalayan A Mili Futbol Takımı, EURO 2016 Elemeleri’nde olduğu gibi dönüm maçını yine İzlanda’yla oynayacak. Milliler, 2 maçını kazandığı takdirde ilk 2 sırayı garantileyecek.

Rusya’da düzenlenecek olan Dünya Kupası’na katılmak için mücadelesini sürdüren A Milli Futbol Takımı, Hırvatistan karşısında 1-0 kazanınca grupta dengeler iyice değişti. Finlandiya’nın İzlanda’yı yenmesi, ardından da İzlanda’nın Ukrayna’yı yenmesiyle birlikte A Milli Futbol Takımı, Hırvatistan’ı mağlup etti ve gruptaki 4 takımın da bir üst tura yükselme şansı ortaya çıktı. Türkiye, grupta kalan 2 maçını kazandığı takdirde ilk 2 sırayı garantileyecek, hatta son maçlarda Hırvatistan ile Ukrayna berabere kalırsa, Ay-Yıldızlılar grubu lider olarak tamamlayacak.

Tarih tekerrür ediyor

Fransa’da düzenlenen 2016 Avrupa Şampiyonası’na katılmak için grup maçlarında Çek Cumhuriyeti, İzlanda, Hollanda, Kazakistan ve Letonya’yla mücadele eden Türkiye, gruptaki ilk 3 maçta beklediği sonuçları alamadı. Ancak sonrasında yakaladığı havayla ilk 3 sıra için avantajlı konuma geçti ve son maçta İzlanda’yı 1-0 mağlup ederek en iyi 3’üncü olarak direkt olarak Avrupa Şampiyonası’na katılmayı başarmıştı. A Milli Futbol Takımı’nın Dünya Kupası’na katılmak için önündeki en önemli engel yine İzlanda. Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri’nde rakibine ilk maçta deplasmanda 3-0 mağlup olan Türkiye, son karşılaşmada ise 1-0 kazanmıştı. Gruptaki son maçını grubun zayıf ekiplerinden Finlandiya ile oynayacak olan A Milli Futbol Takımı, en kritik karşılaşmaya ise yine İzlanda’yla çıkacak. Deplasmandaki maçı 2-0 kaybeden Ay-Yıldızlılar, bu maçtan mutlak 3 puanla ayrılmak zorunda.

Kaynak: İHA