Beşiktaş, Evinin Kapılarını Taraftarlara Açıyor

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Avrupa’daki kulüplerde olduğu gibi Vodafone Park’ın da artık herkes tarafından gezileceğini söyledi.

Beşiktaş evinin kapılarını tüm sporseverlere açtı. Siyah-beyazlılar, Vodafone Park’ta yaptığı değişikliklerle artık taraftarlara stadın her yerini gezme imkanı sağlayacak. Vodafone Park’ta yapılan ‘Şeref Turu’ lansmanına Başkan Fikret Orman da katıldı.

Turun açılış konuşmasını yapan Orman, “Stadı açarken stadı gezdirecek bir tur yapılması projeler arasında vardı. Çok yüksek kombine oranıyla oynuyoruz. Stada gelenler aynı insanlar olunca Beşiktaşlılar tarafından talep edilen bir şeydi statta gezmek. Turistik bir bölgede olduğumuzdan turistlerin de gezmesi için bir talep olmakta. Müzeden sonra stat turu da hafta sonu itibariyle başlayacak. Ücret karşılığı özel rehber eşliğinde gezme imkanı sağlıyoruz. Avrupa’daki büyük kulüplerde olduğu gibi. Tur yaklaşık 1.5 saat sürmekte. Soyunma odaları, 114 yıllık tarihinde emekleri olan futbolcuların, teknik direktörlerin, camiaya hizmet eden kişilerin, aldığımız skorların da olduğu bir tur olacak. Turlar saat 10.00 ile 17.00 arasında yapılacak. Buraya gelmek isteyen taraftarlarımız müze gişesinden bilet alıp gezebilecek. Kimsenin göremeyeceği yerleri görme fırsatı olacak” diye konuştu.



Seba’nın 3D maketi dikkat çekti

Konuşmasının ardından Fikret Orman, stadın içini gezerek, tur için yapılan değişikliklerden basın tribünü, saha içi, soyunma odaları ve kulübün tarihinde yer edinmiş isimlerin ve önemli olayların yer aldığı duvarları gezdi. Orman, son olarak ise Beşiktaş Müzesi’nde efsane Başkan Süleyman Seba’nın başkanlık görevi yaptığı dönemdeki odasının aynısını ziyaret etti. Süleyman Seba’nın odasının aynısı müze içerisinde yer alırken, Seba’nın da 3D teknolojisiyle yapılmış maketi de yine burada yer aldı.

Öte yandan turlar 8 Eylül Cuma günü başlayacak. Bilet fiyatları tam 25 TL, öğrenci bileti 15 TL olacak. Engelli vatandaşlar ise ücretsiz olarak turdan faydalanabilecek.

Kaynak: İHA