'ASP Minikler Buz Hokeyi Şampiyonası' Buz Hokey Kampı Başladı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın, devlet koruması altındaki çocukların katılımıyla "Buz Devri Başlıyor" sloganıyla düzenlediği buz hokey kampı Erzurum’da başladı.

ErzurumGençlik ve SporMüdürlüğü Buz hokeyiSalonunda başlayan eğitim kampını ASP Gençlik ve Spor Kulübü Türkiye Genel Koordinatörü Özcan Gül, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş, Şube Müdürü Cevat Çimen ziyaret etti.

8-13 yaş grubundaki buz hokeyi eğitimi alan 100 çocuk, Buz Hokeyi Federasyonu tarafından görevlendirilen 12 milli takım antrenörünün koordinesinde 12 Eylül’e kadar kampta kalacak.

ASP Gençlik ve Spor Kulübü Türkiye Genel Koordinatörü Özcan Gül, antrenmanların başarılı bir şekilde devam ettiğini belirterek, amaçlarının koruma altındaki çocuklardan Türkiye sporuna milli sporcular kazandırmak olduğunu ifade etti.

Geçen yıl Ankara, Erzurum, Samsun, Bursa, Kocaeli ve İstanbul’da koruma altındaki çocukların katıldığı Buz Hokeyi Eğitim Projesi’ni başlattıklarını anımsatan Gül, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Fatma Betül Sayan Kaya ve Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzü destekleriyle böylesine önemli bir projeyi hayata geçirdik. Amacımız, koruma altındaki çocukların toplumsal rehabilitasyonunu sağlayarak, milli sporcular yetiştirmek. Çocuklarımızın buz sporlarındaki başarıları bizleri mutlu ediyor. Bu alanda çok yetenekli çocuklarımız var. Önemli olan çocuklarımızı yetenekleri doğrultusunda yetiştirmek" dedi.

ASP İl Müdürü Cemil İlbaş ise çeşitli illerden gelen çocukları Erzurum gibi buz sporlarının başkenti bir şehirde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, sportif faaliyetleri önemsediklerini ifade etti.

ASP Spor Kulübünün Erzurum’da başarılı çalışmalarla gündeme geldiğini belirten İlbaş, “ASP Gençlik ve Spor Kulübü Türkiye Genel Koordinatörü Sayın Özcan Gül’ü, koruma altındaki çocuklarımızı ve antrenörlerimizi Erzurum’da ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Çocuklarımız ülkemizin geleceği, onlar için en iyi imkanları seferber etmenin gayretindeyiz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Fatma Betül Sayan Kaya bu konularda çok duyarlı. Bizlerde yerel bazda bakanlığımızın misyonunu en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Erzurum Valiliğimizde çocuk hizmetlerine önemli destekler sunuyor. ASP Minikler Buz Hokeyi Şampiyonasına katılan çocuklarımıza başarılar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA