11 Nisan Stadı'nın Çimlerinin Kuruduğu İddiası

Şanlıurfaspor Kulübü Başkanı Yetim: 'Olay taraftardan ve herkesten gizlenmiştir Şanlıurfaspor'a komplo kurulmuştur' Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü: 'Şanlıurfaspor Kulübünün basın mensuplarına servis ettiği fotoğraflarda çimlerin kuraklaştığının belirtilmesi doğru değildir, fotoğrafta yer alan kumlar ara ekimin yapılmasında kullanılan kumdur'.

TFF 2. Lig ekiplerinden Şanlıurfaspor ile TTF 3. Lig temsilcisi Şanlıurfa Karaköprü Belediyespor'un maçlarını yaptığı 11 Nisan Stadı'ndaki çimlerin kuruduğu iddia edildi.

Şanlıurfaspor Kulübünden yapılan yazılı açıklamada, kulüp başkanı Emin Yetim ile teknik direktör Ali Tandoğan'ın statta incelemelerde bulunduğu bildirildi.

İncelemelerle ilgili açıklamalarda bulunan Yetim, stat zeminin toprağa dönüştüğünü savunarak, 'Olay taraftardan ve herkesten gizlenmiştir Şanlıurfaspor'a komplo kurulmuştur.' ifadesini kullandı.

Tesadüfen gidip teknik heyetle stadı incelediklerini kaydeden Yetim, 'Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından önce içeri alınmadık ve ısrarcı olduğumuzdan dolayı içeri girdik. Gördüğümüz manzara karşısında adeta şoka girdik. Nazilli maçına 6 gün kalmasına rağmen bizlere de herhangi bir bilgi vermediler. Şimdi tüm kamuoyuna sormak istiyorum, bu takım maçlarını bu saatten sonra nerede oynayacak, 40 yıl önceki gibi toprak zeminde mi oynasın? Yazıklar olsun bu zihniyete, şampiyonluğa oynayacak takımın önüne engel olmak isteyen mantığı aklımız almıyor. Bu düşüncede olan insanlar yüzünden bu şehir bir adım bile ilerleyemez. Bu zihniyetin derhal istifa etmesini talep ediyoruz. Şanlıurfa’ya ve Şanlıurfaspor'a zararı olan kim olursa olsun hemen görevini bıraksın ve cezasını çeksin.' değerlendirmesinde bulundu.

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ise konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada ise stadın çimlerinin kuruduğuna yönelik iddianın gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.

Stadın bakımının düzenli olarak yapıldığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Türkiye'nin en güzel zemini diye basında yer alan sahamız Şanlıurfa Karaköprü Belediyespor'un bir üst lige çıkmasıyla ekstradan maçlara ev sahipliği yapıyor. 22 Ağustos Salı günü oynanan Belediyespor maçı öncesi 20 Ağustos Pazar günü çimleri koruyan örtüyü kaldırmak zorunda kalırken, çimler ciddi şekilde sıcağa maruz kaldı. 120 dakika oynanan maçın ardından 4 gün sonra ise Karaköprü Belediyespor, 26 Ağustos Cumartesi günü bir maç daha oynadı. Yapılan maçların ardından her sene rutin olarak yapılan ara ekim 40 ton kumlama yapılarak sahanın üstü tekrar örtüldü. Ekilen bu tohumlar 7. gününde filiz vermeye başlarken bu tohumların filizlenmesiyle çim eski haline dönecektir. Şanlıurfaspor Kulübünün basın mensuplarına servis ettiği fotoğraflarda, çimlerin kuraklaştığının belirtilmesi doğru değildir, fotoğrafta yer alan kumlar ara ekimin yapılmasında kullanılan kumdur.'

Şanlıurfaspor, üç sezon önce de aynı sorun nedeniyle sahasında oynaması gereken 3 maçı komşu kentlerdeki statlarda oynamıştı.

Kaynak: AA