Türkiye Liglerinde Geçen Senenin Namağlup Takım Sahipsizlikten Yakınıyor

Türkiye Bölgesel Amatör Ligi’nde (BAL) mücadele eden Mardin 47 Spor, Türkiye liglerinde yenilgisiz şampiyon olan 2 takımdan biri olmasına rağmen bu yıl sahipsizlikten yakınıyor.

Mardin’de 1969 yılında kurulan ve tarihinde önemli başarılara imza atan Mardinspor, 4 yıl önce bulunduğu Spor Toto 3. Ligi’nde 2012-2013 sezonunda oynadığı 34 maçta 34 yenilgi aldı, kalesinde 150 gol gördü ve sadece 2 gol atabildi. Liglerde en fazla yenilen, en çok gol yiyen, hiç galibiyeti bulunmayan ve bir maça çıkmadığı içinde ligi -3 puanla bitiren Mardinspor, Bölgesel Amatör Ligi’ne düştü. Borçlanma ve çeşitli nedenlerden dolayı kapanan ve yeni ismi Mardin 47 Spor ile 2 yıl önce yeniden hayata tutunan kırmızı lacivert renkli takım olarak sahaya çıktı. Geçen sezon Türkiye liglerinde yenilgisiz şampiyon olan 2 takımdan biri ünvanını alan Mardin 47 Spor oynadığı 22 maçta hiç yenilmeyen, 20 galibiyet ve 2 beraberlik alarak grubunu lider tamamladı. Mardin 47 Spor, rakip fileleri 44 kez havalandırdı, kalesinde ise sadece 9 göl gördü.

Eski başarılı mazisine dönmek isteyen Mardin 47 Spor Kulüp Başkanı Mehmet Dağ, Mardin’de kimsenin takıma sahip çıkmadığını söyleyerek takıma destek çıkılmasını istedi. Gittikleri tüm kapıların yüzlerine kapandığını ifade eden Dağ, “Bu sene 20’ye yakın transfer yaptık, transfer çalışmalarımız devam ediyor. Ama bu memlekette biz takıma destek bulamıyoruz. Bu konuda çok büyük bir sıkıntımız var, en büyük sıkıntılarımızdan biri bir otelde kalıyoruz, kaldığımız otelde aylık konusunda sıkıntı çekiyoruz. Bugün veya yarın takımı dışarıya atabilirler. Biz bunu sayın valimize ve Ak Parti il başkanımıza söyledik, vekillerimize de söyledik ama maalesef sadece valimiz bize destek sözü verdi. Maalesef 50 yıllık bir kulüp ama hiçbir kesim destek vermiyor ve dışlanmış durumdayız. Daha önceki valilerimiz iş adamlarının takıma destek vermesi için teşvik ediyordu. Biz beş senedir Mardinspor’a sahip çıktık maalesef, teşvik yerine cezalandırılıyoruz. Bu da bizim kaderimiz, memleketin kaderidir. 3 ile 5 takviye ile iyi bir yere gelebiliriz. Kulübümüzün şuan ki borcu 300 bin lira civarında. Bu sene iş adamlarından herhangi bir destek almadık. Her gittiğimiz kapı yüzümüze kapandı. Buradaki iş adamlarında da destek bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA