Sabri Sarıoğlu: İlk kez milli olacak gibi heyecanlıyım

Sabri Sarıoğlu, Süper Lig'de gösterdiği başarılı performansla yeniden A Milli Takım'a seçildi.

Sabri Sarıoğlu: İlk kez milli olacak gibi heyecanlıyım
A Milli Takımımızın, 2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri I Grubu'nda 6 Ekim'de Eskişehir'de İzlanda ve 9 Ekim'de deplasmanda Finlandiya ile oynayacağı karşılaşmaların aday kadrosuna çağrılan Sabri, 35 yıl sonra ay-yıldızlılara giden ilk Göztepeli futbolcu oldu.

'İLK DEFA MİLLİ OLACAK GİBİ HEYECANLIYIM'
Milli Takımın açıklanmasının ardından DHA'ya açıklamada bulunan Sabri; 'Sanki ilk defa milli formayı giyeceğim gibi heyecanlıyım. Buraya geldiğim günden beri herkes bana karşı çok iyi bende göstereceğim performans ile Göztepe'ye layık olmaya çalışıyorum. Burada huzuru buldum bu durum futboluma olumlu yansıdı. Bana güvenenleri ve Göztepe Kulübü'nü mahcup etmeyip milli formanın hakkını vereceğim' şeklinde konuştu

ERHAN ALTIN'DAN SONRA SABRİ SEÇİLDİ
Sarı-kırmızılılarda milli formayı son olarak 7 Kasım 1982'de Erhan Altın giydi. Şu an teknik direktörlük görevini yapan Altın, Türkiye'nin Dünya Kupası 1982 Avrupa Elemeleri'nde oynadığı Sovyetler Birliği maçında sahaya çıktmıştı. O tarihten sonra Göztepeli hiçbir oyuncu A Milli olmanın gururunu yaşayamadı.

Göz-Göz'ün oynadığı 7 lig maçında da 90 dakikada sahada kalan 33 yaşındaki Sabri, Lucescu'nun dikkatini çekmeyi başardı ve adını milli listeye yazdırdı.

Şu ana kadar 44 kez kırmızı-beyazlı formayı terleten ve 1 gol atan Sabri, en son 2011 senesinde görev yaptı. Sabri Sarıoğlu, 2012 Avrupa Şampiyonası Play-Off maçında Hırvatistan'a İstanbul'da 3-0 kaybettiğimiz müsabakada oynamıştı.

Sabri Sarıoğlu: İlk kez milli olacak gibi heyecanlıyımA Milli Takım aday kadrosu açıklandı