MKE'den 'Sponsorluk Ve Reklam Anlaşması' Açıklaması Açıklaması

'MKE ile TFF 1. Lig ekiplerinden MKE Ankaragücü arasında imzalanan sponsorluk ve reklam anlaşması tutarı, önceki sezonlarda yıllık 750 bin lira iken 20172018 sezonu için 700 bin lira olarak belirlendi' 'Bazı basın kuruluşlarında yer alan ve daha yüksek tutarları ifade eden, hatta son günlerde hükümetimiz tarafından açıklanan ve bilhassa milli bekamız açısından son derece kritik olan savunma sanayini desteklemek amacıyla alınan tedbirlerle bağdaştırılması yönünde yapılan haberlerin maksatlı ve yanıltıcı olduğu değerlendirilmektedir'

Makina ve Kimya Endüstrisi (MKE) Kurumunca, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 1. Lig ekiplerinden MKE Ankaragücü arasında imzalanan sponsorluk ve reklam anlaşması tutarının, önceki sezonlarda yıllık 750 bin lira iken, 2017-2018 sezonu için 700 bin lira olduğu bildirilerek, "Bazı basın kuruluşlarında yer alan ve daha yüksek tutarları ifade eden, hatta son günlerde hükümetimiz tarafından açıklanan ve bilhassa milli bekamız açısından son derece kritik olan savunma sanayini desteklemek amacıyla alınan tedbirlerle bağdaştırılması yönünde yapılan haberlerin maksatlı ve yanıltıcı olduğu değerlendirilmektedir." ifadesi kullanıldı.

MKE'den, kurumun TFF 1. Lig ekiplerinden MKE Ankaragücü ile imzalanan 2017-2018 sezonu sponsorluk ve reklam anlaşmasına ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Ankaragücü Spor kulübünün, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu ile tarihsel bağı olduğuna işaret edilen açıklamada, takımın geçmişte kurum bünyesinde faaliyet gösteren bir spor kulübü olduğu belirtildi. MKE Ankaragücü Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Ana Tüzüğü'nün 'Kuruluş Tarihi-Şekli ve Kurucuları' maddesinde, "Kulüp, 1910 yılında İstanbul'da kurulan Turan Sanatkarangücü, 1926 yılında kurulan İmalatı Harbiye Spor Kulübü ve 1930 yılında Ankaragücü isimleri altında faaliyette bulunmuş ve yukarıda adları geçen kuruluşların tüm hukuk ve vecibelerini deruhte etmek suretiyle 1968 yılında MKE Ankaragücü Gençlik ve Spor Kulübü adını almıştır" ifadesinin yer aldığının altını çizilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"MKE Ankaragücü tesisleri, MKE Kurumu arazisi üzerine 1934'te MKE çalışanlarının aylıklarından yapılan kesintilerle yapıldı ve 1986'da MKE Kurumu tarafından yeniden inşa edildi. Kulübün Atatürk Orman Çiftliği'nde inşa ettiği ve kısmen bu tesislere taşındığı 2000 yılına kadar bütün infak, iaşe ve ibate masrafları MKE kurumumuz tarafından üstlenildi. Kulüp kendi tesislerine taşınmasına rağmen, MKE kurumunun Tandoğan tesislerini de kullanmayı sürdürüyor. Geçmişten günümüze, kulübün MKE ismini taşıması, forma ve reklamlarında kullanması karşılığında reklam ve sponsorluk anlaşmaları da yapılıyor. MKE Kurumu, kuruluşuna ve bugünlere gelmesine vesile olduğu MKE Ankaragücü Spor Kulübünün bu sezon TFF 1. ligine çıkma başarısı göstermesi ve kulüple özdeşleşen tarihi bağları nedeniyle bir reklam anlaşmasıyla desteğini devam ettirmiştir."

Önceki sezonlarda MKE Kurumunun MKE Ankaragücü Spor Kulübüyle yaptığı reklam anlaşması tutarının yıllık 750 bin lira iken, 2017-2018 sezonu için 700 bin lira olarak belirlendiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bazı basın kuruluşlarında yer alan ve daha yüksek tutarları ifade eden, hatta son günlerde hükümetimiz tarafından açıklanan ve bilhassa milli bekamız açısından son derece kritik olan savunma sanayini desteklemek amacıyla alınan tedbirler ile bağdaştırılması yönünde yapılan haberlerin maksatlı ve yanıltıcı olduğu değerlendirilmektedir. Ülkemizdeki sivil toplum örgütlerinin ve spor kulüplerimizin desteklenerek topluma katkı sunmayı amaçlayan, bu yönüyle alkışlanması ve desteklenmesi gereken söz konusu sponsorluk anlaşmamızın bazı basın organlarınca güncel siyasete alet edilecek şekilde sunulma gayreti uygun bir davranış olarak karşılanmamıştır."

Kaynak: AA