Keçiören, En Büyük Spor Salonuna Kavuştu

Amatör ve profesyonel sporcuların yetişmesinde rol oynayacak Keçiören’in en büyük spor salonu Taha Akgül Spor Salonu’nun inşaatı tamamlandı.

15 bin metrekarelik alana 3 katlı olarak inşa edilen Taha Akgül Spor Salonu, Keçiören’in Ovacık bölgesinde özgün mimarisi ve Avrupa standartlarındaki donanımıyla dikkat çekiyor. Kapalı alanı 10 bin metrekareyi bulan ve 3 bin kişi seyirci kapasiteli tesisin içerisinde masa tenisi, eskrim, fitness çalışmaları için özel alanlar, antrenör, hakem ve soyunma odaları, federasyon, akreditasyon, basın, gözlem ve doping odaları da yer alıyor. İlçenin spor salonu özlemini sona erdirecek tesis voleybol, hentbol, basketbol, güreş branşlarında da hizmet verecek.

Keçiören’e en büyük spor salonunu kazandırmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Sporun Keçiörenliler tarafından bir yaşam tarzı olarak benimsenmesi ve her kesimin sporla ilgilenmesi için şu ana kadar birçok çalışmayı hayata geçirdik. Bunlardan biri de Taha Akgül Spor Salonu olacak, burada 7’den 70’e herkes spor yapabilecek. Tesisimizi engelli kardeşlerimizin de faydalanabileceği şekilde inşa ettik. Spor salonumuz okullar, spor kulüpleri, amatör ve profesyonel sporcular başta olmak üzere tüm Keçiören’e hizmet verecek. Amacımız daha sağlıklı gençler daha sosyal bireyler yetiştirmek, ulusal ve uluslararası arenada iyi dereceler alan sporcuları ülkemize kazandırmak" dedi.

Kaynak: İHA