Igor Tudor'dan penaltı eleştirisi

Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında hakemin fahiş bir hata yaptığını belirterek, "Türkiye Ligi'nde çok enteresan, komedi filmlerinde olacak şekilde penaltılar olabiliyor” ifadelerini kullandı.

Igor Tudor'dan penaltı eleştirisi
3-2 kazanılan Karabükspor maçının ardından konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, sonlarına doğru acı çektikleri bir galibiyet olduğunu ifade ederek, “Ancak bu galibiyetler benim hoşuma gidiyor çünkü takımın mantalitesi açısından önemli. İlk yarıdaki performansımız alışık olduğumuz performansın altındaydı. Birkaç gol daha fazla bulabilirdik. İkinci yarıda bazı değişiklikler yaptık ve her şey yolunda gitmeye başladı.

Maçın sonuna doğru çok pozisyona girdik ama golü bulamadık. Hakemin inanılmaz fahiş bir hatası, gereksiz bir penaltı ve maç değişti. Sonrasında son dakikada güzel bir gol ve hak eden takım galibiyete uzanmış oldu” diye konuştu.

Igor Tudor, Karabükspor karşılaşması sonrası yayıncı kuruluşa şu açıklamalarda bulundu:

'TÜRKİYE'DE PENALTILAR KOMEDİ GİBİ'

'Maçı 2-2'ye getiren tek şey hakem. Türkiye Ligi'nde çok enteresan, komedi filmlerinde olacak şekilde penaltılar olabiliyor. Bugün de onu gördük.

Kimse yanlış anlamasın. Sadece kendi takımım için içinde bulunduğum bir serzeniş değil. Her hafta, her takıma yapılabiliyor. Hakem komitesinin başındakiler beraber toparlanıp, önemli bir toplantı yapıp bu işin nasıl doğru bir şekilde yürütüleceğini konuşmalı.'

Igor Tudor'dan penaltı eleştirisi

'İLK YARI 3-4 GOL BULABİLİRDİK'


'Geçen hafta da söylemiştim hakemler konusunda. İnsanların gözünde kredi kaybediyorsunuz. Halk, 'ne zaman penaltı verilecek' diye düşünmeye başlıyor.

İlk yarı 3-4 gol daha bulabilirdik. Yeteri kadar pozisyona girdik. Futbol olarak alışık olduğumuz bir seviye değildi, bizim seviyemiz değildi oynadığımız futbol.'

'POZİSYON VE OYUNDA ÇOK ÜSTÜNDÜK'

'İkinci yarıda ufak tefek değişikliklerle daha iyi oynayan bir takım gördük. Ne yazık ki maçı bitirecek golü zamanında bulamadık. Anlamsız bir penaltıyla maç 2-2'ye geldi ama güzel bir golle skoru bulduk.

Bu tarz galibiyetler takımın psikolojisi için çok faydalı oluyor. 90 dakikaya da bakıldığında kazanmayı hak eden; pozisyon ve oyun anlamında çok üstün bir Galatasaray vardı.'özlerini tamamladı.

Kaynak: İHA