Er Meydanı Bu Kez Küçüklerin

Arnavutköy Belediyesi tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenen Geleneksel Arnavutköy Belediyesi Yağlı Güreşleri küçük ve orta boy güreşçilerinin mücadelesiyle başladı.

Arnavutköy Belediyesi tarafından Hacımaşlı Mevkii’nde bulunan er meydanında bu yıl 7’ncisidüzenlenen GelenekselArnavutköy BelediyesiYağlı Güreşleri başladı.

Tarihi Kırkpınar güreşlerini aratmayan güreşler, küçük boy ve orta boy güreşçilerinin mücadelesiyle başladı.

Küçük boyda 11-13 yaş arası, orta boyda ise 14-15 yaşlarının güreştiği pehlivanlar, Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı tarafından takılacak olan altın kemerin sahibi olabilmek için kıyasıya mücadele etti. Mücadele esnasında küçük sakatlıklar geçiren güreşçiler pes etmezken, vatandaşlar da küçüklerin güreşlerini ilgiyle izledi.

“Yaz kış antrenman yapıyorum”

Orta boy Tozkoparan kategorisinde güreşip yarı finali geçemediği için üzgün olduğunu dile getiren 15 yaşındaki Efe Sönmezgil, “Bütün yazım ve kışım antrenmanla geçiyor. Buraya derece yapmak başarılı olmak için geldim ama olmadı. Üzücü bir durum benim için, hangi pehlivana sorsanız üzücü bir durum” ifadelerini kullandı.

“Şampiyon olmaya geldim”

Yarı finali başarıyla tamamlayan 53 kiloluk 14 yaşındaki Murat Gonca ise “Çok mutluyum, bugün buraya şampiyon olmaya geldim. Emeklerimin karşılığını alacağım inşallah” dedi.

Kaynak: İHA