Bulgaristan'dan Muğla'ya Madalyalarla Döndüler

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde görev yapan 2 öğretim üyesi 27. Balkan Mastırlar Atletizm Şampiyonasından madalyalarla döndüler.

22 - 24 Eylül tarihleri arasında Bulgaristan’ın Stara Zagora şehrinde gerçekleşen 27. Balkan Mastırlar Atletizm Şampiyonasına katılan Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölüm hocalarından Gönül Babayiğit ve Sevim Yıldırım Türkiye’yi ve Muğla’yı en iyi şekilde temsil ederek madalyalarla döndüler.

Atletizm Şampiyonasından Muğla’ya madalyalarla dönen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü hocaları Gönül Babayiğit ve Sevim Yıldırım Sağlık Kültür Ve Spor Daire Başkanı (SKS) Başkanı Arslan Üzer’i ziyaret ederek sevinçlerini paylaştılar. Kazandıkları madalyaları Üzer’e takdim eden başarılı hocalar, madalyalarla birlikte poz verdiler. Daire Başkanı Üzer, 27. Balkan Mastırlar Atletizm Şampiyonasından Muğla’ya madalyalarla dönen 2 hocayı Muğla’yı başarı ile temsil ettikleri için tebrik etti.

Başarıya Giden Yolu Anlattılar

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümünde Doçent olarak görev yapan Gönül Babayiğit, şunları söyledi:

‘’22-24 Eylül 2017 yılında Bulgaristan’ın Stara Zagora şehrinde yapılan 27. Balkan Mastırlar Atletizm Yarışması’na katıldım. 40 yaş gurubunda 2 bin metre engelli koşuda Balkan şampiyonluğu elde ettim.

Bununla birlikte 400 metre de yine yaş gurubunda Balkan üçüncülüğü elde ettim. Aynı zamanda Türk takımı adına Balkan Bayrak Yarışmalarında balkan bayrak takımında ikincilik, takım olarak 4x100 metre balkan bayrak yarışmasında üçüncülük elde ettik. Sporu hayat tarzım olarak görüyorum. Bunun haricinde gençlere örnek olmak için spora devam ediyorum. Muğla adına yarışıyorum 2014 yılında tekrar koşmaya başladım. Eski sporcuyum eski sporculardan biriyim bundan sonra koşmaya devam edeceğim. Türkiye ve Muğla’da yaşam tarzımızla da örnek olmak istiyoruz”

Yarışa Türkiye’den 82 kişi sporcunun katıldığını belirten Sevim Yıldırım ise “800 metre de 3.lük elde ettim. Ayrıca diğer bir branş olarak da ciritte katıldım. Cirit dalında da 4. oldum. 60 yaş grubunda mastırlarda katıldım. Katıldığım için çok mutluyum herkese öneririm. Spor sağlıktır, spor yapmanın yaşı olmaz. Herkesi spor yapmaya çağırıyorum. Biz Türkiye ekibi olarak 82 kişi Milli Atlet olarak Ülkemizi temsil ettik. Bu 82 kişiden de 22’si bayandı. Bayanların da hepsi madalya aldı. Bu açıdan da bayanları çağırıyorum. Daha çok yarışmalar katılmalarını istiyorum. Bayan öğrencilerimize örnek olmak istiyoruz. Örnek olmak için yarışmalara katılıyoruz” dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesini Bulgaristan’da temsil eden öğretim üyeleri Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Gürsoy ve Üniversite yönetimine verdikleri destekten dolayı teşekkür ettiler.

Kaynak: İHA