Erciyes Bisiklet Sporunun Merkezi Olacak

Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı, oluşturdukları bisiklet parkurları ve yüksek irtifa merkezi çadır kamp alanı ile Erciyes’in bisiklet sporunun yeni merkezi olacağını söyledi.

Erciyes’i kışın olduğu kadar yazın da canlı tutmak için Alpler’deki kış turizm merkezlerinde olduğu gibi bisiklet sporunda da ön plana çıkarmaya çalıştıklarını belirten Murat Cahit Cıngı, ilk olarak dağ bisikleti kullanıcıları için haritalandırma yaptıklarını ifade etti.



Türkiye’nin ilk ve tek downhill parkuru Erciyes’te

Rotalandırmanın ardından ‘hızlı iniş’ anlamına gelen downhill parkurları oluşturduklarını belirten Murat Cahit Cıngı, “Türkiye’de ilk ve downhill parkurunu Erciyes’te oluşturduk. Downhill parkurunun özelliği, bisiklet binicilerinin bisikletlerini gondol ya da teleferikle yukarı çıkarmaları ve oradan yüksek süratle ve adrenalinle engebeler, duvarlar, merdivenler taş alanlar içerisinde aşağı doğru iniş yapmaları. Bu manada Türkiye’deki ilk Downhill Kupaları’na da ev sahipliği yaptık” dedi.



Bisiklet profesyonelleri için yüksek irtifa kamp merkezi

Downhill Kupalarının dışında Uluslararası Bisiklet Yarışması’na da ev sahipliği yaptıklarını belirten Murat Cahit Cıngı, ayrıca bisiklet profesyonelleri için yüksek irtifa kamp merkezi oluşturduklarını da belirtti.

Yüksek irtifa merkezlerinden düşük irtifaya inmenin vücutta doping etkisi oluşturduğunu, bunun da sporcular için önemli olduğunu kaydeden Murat Cahit Cıngı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yüksek irtifa merkezi bizim açımızdan çok önemli, çünkü dünyadaki birçok bisiklet takımı yazın yüksek irtifada kamp yapıyorlar ve günlük neredeyse 100-120 kilometre bisiklet sürüyorlar. Erciyes de hem yüksek irtifaya dair sahip olduğu imkanlar hem de şehir merkezine olan yakınlığından kaynaklı olarak alçak irtifaya inme imkanı sağlamasından dolayı bisiklet federasyonlarının ilgi odağı haline gelmeye başladı.

Bu yaz farklı ülkelerden bisiklet takımları geldi ve burada çalışmalar yaptılar. Yüksek irtifada kalındığı zaman deniz seviyesine ya da düşük irtifaya inildiği zaman vücutta bir doping etkisi oluşturuyor, bu meşru bir şey. Dolayısıyla Erciyes’i artık yüksek irtifa kamp merkezi olarak bisiklet takımlarına da ev sahipliği yapıyor.”

Erciyes bisiklet parkurları yurtdışı fuarlarda tanıtılıyor

Hem profesyoneller hem de amatör bisikletçiler için Erciyes’te heyecanlı ve keyifli parkurlar bulunduğunun altını çizen Murat Cahit Cıngı, yurtiçi ve yurtdışındaki ilgili fuarlara katılarak, Erciyes’in bisiklet spor merkezi olarak da tanınması için gayret gösterdiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA