Milaslı Şampiyona Tam Destek!

Milli sermayeye büyük katkılar sunmakla birlikte, sporun ve sporcunun her zaman yanında olan Kont ailesi, Bulgaristan’ın Plovdiv şehrinde düzenlenecek olan 35 yaş üstü serbest sitil dünya güreş şampiyonasına katılacak olan Milaslı Milli Güreşçi Erkan Uysal’a maddi-manevi tam destek veriyor.

Geçtiğimiz yıl Polonya’daki Dünya Veteranlar Güreş Şampiyonası’nda dünya üçüncüsü olarak Türkiye’nin gururu olan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın güreşçisi Erkan Uysal, Bulgaristan’ın Plovdiv şehrinde düzenlenecek olan 35 yaş üstü serbest sitil dünya güreş şampiyonası öncesinde maddi-manevi desteklerini esirgemeyen İkont Otel, Seçkin Balıkçılık, Palm Beach Restoran’ın sahibi genç işadamı Sami Kont’u ziyaret etti.

Milas Mehmet Güçlü Güreş Eğitim Merkezi’nde günde 4 saat çalışarak yıl boyunca şampiyona hazırlıklarını ve dönemi oldukça verimli geçirdiğini belirten Uysal, bu yıl 78 kilogramda güreşeceği şampiyonada hedefinin altın madalya olduğunu söyledi.



Türk Bayrağını yurt dışında dalgalandırmak istiyor

Türk Milli Güreş Takımı olarak hedeflerinin Bulgaristan’da Türk bayrağını dalgalandırmak olduğunu söyleyen Uysal, “Geçtiğimiz yıl Polonya’da düzenlenen şampiyonada dünya üçüncüsü olarak bayrağımızı yurtdışında dalgalandırmanın gururunu yaşadım. Bu yıl milli takım ve bireyselde dünya şampiyonu olabilmek ve İstiklal Marşımızı yurtdışında okutmak için minderde ter dökeceğim. Tabi yıl boyu dünya şampiyonasına hazırlanmak hiç kolay olmadı. Bu anlamda maddi manevi desteklerini benden esirgemeyen Milas Belediye Başkanımız Muhammet Tokat’a ve işadamı Sami Kont’a ve Kont ailesine sonsuz teşekkür ediyorum. Elde ettiğim başarılarda sevincimi paylaşan Türk milletine de şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Babası Rifat Kont’un, rahmetli güreş efsanesi Ahmet Kozak’ın Milas’ta güreş eğitimine başlamasında büyük payı olduğunu hatırlatan Kont, “Babam Rifat Kont, 70’li yıllarda Milas Sanayi Odası Başkanlığı yaptı. Ülkeye değer katmanın gayreti içerisinde 80 yaşını aşmasına rağmen halen çalışır. Geçmiş yıllarda Milasspor’un da yöneticiliğini yapan babam, Etibank Seydişehir Alüminyumsporun başkanlığını yaptığı dönemde de amatör kümedeki futbol takımını ikinci lige çıkarmayı başarmış. Bizim ailede spor ve sporcu daima sevilir. Bu nedenle elde ettiği başarılarla ülkemizin gururu olan Erkan Uysal kardeşimize destek olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Kaynak: İHA