Judo Açıklaması Grand Prix

Organizasyonun Zagreb ayağında Bekir Özlü ve Sinan Sandal, bronz madalyanın sahibi oldu.

Judo Grand Prix serisinin Zagreb ayağında milli sporcular Bekir Özlü ve Sinan Sandal, bronz madalya kazandı.

Türkiye Judo Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de düzenlenen organizasyonun ilk gününde 3 Türk sporcu madalya mücadelesi verdi.

Erkekler 60 kiloda Türkiye'yi temsil eden ve ilk turu maç yapmadan geçen Bekir Özlü, ikinci turda Brezilyalı Felipe Kitadai, çeyrek finalde de İngiliz Ashley Mckenzie'yi yendi.

Yarı finalde Gürcü Amiran Papinashvili'ye mağlup olan Bekir, bronz madalya maçında bir diğer Türk sporcu Ahmet Şahin Kaba ile karşılaştı. Mücadeleyi ipponla kazanan Bekir, üçüncülük kürsüsüne çıkarken, Ahmet Şahin 5. oldu.

66 kiloda tatamiye çıkan Sinan Sandal, ilk turu maç yapmadan geçerken, ikinci turda Sırp Strahinja Buncic, çeyrek finalde de İtalyan Matteo Medves'i ipponla mağlup etti.

Sinan, yarı finalde Portekizli rakibi Sergiu Oleinic'e son saniyede verdiği puanla boyun eğdi. Milli sporcu, bir diğer Portekizli judocu Joao Crisostomo ile yaptığı üçüncülük müsabakasını kazanarak bronz madalyayı boynuna taktı.

Türkiye'nin 4 sporcuyla yer aldığı organizasyonda Batuhan Efemgil, 1 Ekim Pazar günü erkekler 90 kiloda tatamiye çıkacak.

Kaynak: AA