Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Taraftarıyla Buluşmak İçin Gün Sayıyor

Passolig turnikelerinin yapımının yetiştirilememesi nedeniyle yeni sezondaki iç saha maçlarını stadında oynayamayan ve kötü günler geçiren TFF 1. Lig'in yeni ekiplerden Büyükşehir Belediye Erzurumspor, yapımına başlanan turnikelerin önümüzdeki haftalarda tamamlanmasıyla taraftarıyla buluşup ligde çıkış yakalamak istiyor Büyükşehir Belediye Erzurumspor Sportif Direktörü Demir: 'Evimizde oynasak, belki bazı maçlar bu şekilde olmazdı. Takımımızla biran önce sahamızda oynamak istiyoruz. Futbolcularımız, sahamızda oynamak için sabırsızlanıyor'

YUNUS OKUR - TFF 1. Lig'in yeni ekiplerinden Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Kazım Karabekir Stadı'nda yapımına başlanan Passolig turnikelerinin önümüzdeki haftalarda tamamlanmasıyla taraftarıyla buluşarak, ligde iyi bir çıkış yakalamak istiyor.

İki yılda TFF 1. Lig'e yükselen Büyükşehir Belediye Erzurumspor, alt liglerde yakaladığı başarılı çıkışını bulunduğu ligde de sürdürmeyi hedefliyor.

Passolig turnikelerinin yetiştirilememesi nedeniyle yeni sezondaki iç saha maçlarını çevre illerdeki statlarda oynamak zorunda kalan mavi-beyazlı ekip, son dört haftada oynanan müsabakalarda önemli puan kayıpları yaşadı.

Takımın düşük performansı ve stattaki turnikelerin yapılmaması kentte adeta gündem konusu haline geldi.

Sosyal medyadan kampanyalar yaparak, yürüyüşler ve basın açıklamalarıyla Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) "turnike" sorununu ulaştırmayı başaran taraftarların isteği üzerine kentteki Kazım Karabekir Stadı'na TFF tarafından Passolig turnikeleri kurulmaya başlandı.

Önümüzdeki haftalarda, yeni sezonda ilk kez taraftarının karşısına çıkacak mavi-beyazlı ekip için Kazım Karabekir Stadı'nda hummalı çalışma başlatıldı.

Zemindeki çimlerin bakım ve onarımı yapılırken, reklam panolarının kurulumu ise tamamlandı.

- "İki aydır hep dışarıya maça gidiyoruz"

Büyükşehir Belediye Erzurumspor Sportif Direktörü Zafer Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iç sahada oynanan maçların ev sahibi takım için önemli olduğunu söyledi.

Yeni kurulmuş bir takım olduklarını ve lige dezavantajlarla başladıklarını ifade eden Demir, şöyle devam etti:

"Evimizde oynasak, belki bazı maçlar bu şekilde olmazdı. Biran önce sahamızda oynamak istiyoruz. Futbolcularımız, sahamızda oynamak için sabırsızlanıyor. Burada serin havada antrenman yapıyoruz ama sıcak bir bölgeye gidip maç yapıyoruz. Yani bir iki aydır burada entrenman yapıyoruz ve hep dışarılara gidiyoruz. Şu an takımımızın morale ve motivasyona ihtiyacı var. Takım olarak sıkıntılı bir dönem geçiriyoruz. Bunları atlatacağız, kimsenin kuşkusu olmasın. Başarılı olunca zaten herkes sizi alkışlar. Benim için önemli olan bu günlerde destek görmemiz."

Demir, taraftarları takıma sahip çıkmaya ve desteklemeye davet ederek, mağlubiyetlerde en çok futbolcuların üzüldüğüne işaret etti.

- "İnşallah taraftarlarımızla buluşup çıkış yakalarız"

İlk haftalarda puan kayıplarının yaşanabileceğini ancak önlerinde uzun bir maratonun olduğunu aktaran Demir, "Önemli olan sonlarda istediğimiz yerde olmak ve bulunmak. Dün stada gittik, reklam letlerini takmışlar. Bu bizim çocuklarda bile ayrı bir ürperti oluşturdu. Burada taraftarlarla buluştuğumuz an çok farklı bir motivasyon olacaktır." diye konuştu.

Zafer Demir, taraftarları ile buluşmalarına sayılı günler kaldığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Taraftarlarımızdan biraz daha sabırlı olmalarını istiyorum. En çok biz sabırsısız. İnşallah az bir süre kaldı. Gün veremiyorum çünkü aksilikler olabiliyor. Zaten haftaya Adanaspor maçından sonra milli takım aramız var. Ondan sonra inşallah taraftarlarımızla stadımızda buluşuruz ve taraftarlarımızla bir çıkış yakalarız. Herkesin isteği bu."

Kaynak: AA