Burhaniye'de Haltercilere Kaymakamdan Altın Ödülü

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Kosova’nın Piriştina kentindeki Yıldızlar Halter Avrupa Şampiyonasında Avrupa üçüncüsü olan Sonay Günaçar ile dördüncü olan Ayşe Duygu Kara’yı kabul eden Kaymakam Hüseyin Öner, altınla ödüllendirdi. Milli Antrenör Mustafa Aygün tarafından çalıştırılan başarılı sporcuları kutlayan Kaymakam Öner, uluslar arası yarışmalarda dereceye giren sporcuların kendilerini sevindirdiğini anlatırken, desteklerinin devam edeceğini söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdür Ferhan Levent, Anadolu Spor Kulübü Başkanı Hadiye Erok ve Antrenör Mustafa Aygün ile birlikte gelen sporcuları makamında kabul eden Kaymakam Hüseyin Öner, başarılı sporcuları tebrik ederken ikramlarda bulundu. Sonay Günaçar ve Ayşe Duygu Kara’ya birer çeyrek altın takan, Kaymakam Hüseyin Öner, Burhaniye’nin sporun birçok dalında başarılı olduğunu söyledi.

Sporcuları tanıtan Antröner Mustafa Aygün, çalışmaları hakkında bilgiler verdi. 48 kilodaki Sonay Günaçar’ın silkme, koparma ve toplamda bronz madalya kazandığını, Ayşe Duygu Kara’nın da 53 kiloda 4.olduğunu anlattı.

Sonay Günaçar ve Ayşe Duygu Kara’yı tebrik eden Kaymakam Hüseyin Öner, “Antrenör Mustafa Aygün’e ve Anadolu Spor Kulübü Başkanı Hadiye Erok’a da teşekkür ediyorum. Halter de Balıkesir’i sizler temsil ediyorsunuz. BENGi projesi kapsamında okullarda kültürel faaliyetlere önem veriyoruz. Gençlerimizin bu şekilde uluslar arası başarı göstermeleri bizi sevindiriyor. Bunda sizlerin gayreti büyük. Sizlere gücümüzün yettiğince destek olacağız Burhaniye de spor damarı var. Sporun çeşitli dallarında önemli başarılar oluyor. Özel sporcularımız da büyük başarılara imza attılar. Sizler gibi mesaisini gençlere adayan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sizleri kutluyorum” dedi.

Anadolu Spor Kulübü Başkanı Hadiye Erok’da, desteklerinden dolayı Kaymakam Hüseyin Öner’e teşekkür etti.

Kaynak: İHA