Türkmenistan Hedefine Ulaştı

Aşkabat 5. Asya Kapalı Salon ve Dövüş Sanatları Oyunları'nda (AIMAG) Türkmenistan, 89'u altın toplam 245 madalya ile turnuvayı birinci sırada tamamladı

Asya Olimpiyat Komitesi tarafından Türkmenistan'da düzenlenen Aşkabat 5. Asya Kapalı Salon ve Dövüş Sanatları Oyunları'nda (AIMAG) Türkmenistan, 89'u altın toplam 245 madalya ile organizasyonda birinci oldu.

Türkiye'nin en büyük yurtdışı müteahhitlik şirketlerinden Polimeks tarafından inşa edilen ve rekorlar kitabına giren tesislerin yer aldığı başkent Aşkabat'la aynı adı taşıyan olimpiyat kompleksinde yapılan oyunlar 10 gün sürdü. Oyunlar boyunca 65 Asya ve Okyanusya ülkesinden gelen toplam 4 bin 500 sporcu, 21 dalda 466'sı altın olmak üzere 1678 madalya için yarıştı.

Organizasyonda Türkmenistan 89'u altın toplam 245 madalya ile birinci, Özbekistan 24'ü altın toplam 131 madalya ile ikinci, İran ise 36'sı altın toplam 118 madalya ile üçüncü sırada yer aldı.

Polimeks'in Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca, organizasyon hakkında şu ifadelerde bulundu:

''Olimpiyat Stadı şimdiden Aşkabat'ın simgesi haline geldi. Türkmenistan ve Türkmen halkı oyunlara mükemmel bir şekilde ev sahipliği yaptı. 65 ülkenin sporcuları ve Milli Olimpiyat Komitesi üyeleri, Aşkabat'tan unutulmaz anılarla evlerine dönüyor. Biz de Polimeks olarak, bu projeyi tasarlamış ve açılışını organize etmiş olmaktan gurur duyduk. Bu gurur sadece bizim değil tüm Türkiye’nin.''

Kaynak: AA