Şekip Mosturoğlu Açıklaması 'Video Hakem Olsaydı Beşiktaş'ın Şampiyonluklarının Sayısı Bu Kadar Olmazdı'

Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, “Video hakem uygulaması olsaydı, üzülerek söylemem gerekirse, Beşiktaş’ın şampiyonluklarının sayısı bu kadar olmazdı” dedi.

Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, yeni transferlerinin imza töreninin ardından gündem ile ilgili açıklamalarda bulundu. Beşiktaş ile oynanan derbi ile ilgili konuşan Mosturoğlu, her zaman futbolun kendi dinamikleri içinde ilerlemesini istediklerini belirterek, “Hak edilmiş bir galibiyet. Bileğinin hakkı ile galip geldik. Fikret Orman’ın açıklamalarının bazılarında sorun olduğunu düşünüyorum. Efendi kelimesin Türk Dil Kurrumu’nda karşılığı isim ve sıfat olarak değişik. Sıfat olarak görgülü, nazik anlamında yazıyor. Fikret Orman sıfat olarak kullanıyor ise, onun kendisinin kullanmasına gerek yok, kamuoyu takdirindedir. İsim olarak kullanıyorsa buyruğu yürüyen, sözü geçen kimse. Biz var olduğumuz sürece Fenerbahçe, buna müsaade etmez. Leipzig maçı sonrası ‘iyi niyet’ açıklamasına katılıyorum. Eğer derbi maçta Quaresma, Pepe, Medel ve Oğuzhan da iyi niyetli sahaya çıksaydı, futbol adına iyi olurdu. Valbuena’dan çalım yeyip, hırsıyla tekme atan Quaresma’yı bu hale getiren nedir? Babel’in Souza’ya tekmesi nedir” diye konuştu.



“Futbolda dün yoktur, bugün vardır”

Fikret Orman’ın ‘Fenerbahçe maçında ortam hazırlandı’ açıklamasına cevap veren Şekip Mosturoğlu, “Futbolda dün yoktur, bugün vardır. Geçen sene kupada oynanan maçta Hasan Çetinkaya’nın başı yarıldığını, teknik direktörün oyuncumuzun boğazını sıktığını, soyunma odasında oyuncularımıza, hakemlere saldırıda bulunduğunu görmedi herhalde? Leipzig maçında Fenerbahçe’ye küfür edildiğini duymadı herhalde” şeklinde konuştu.



“Savaşarak kazandık”

Beşiktaş maçını futbolcularının alın teriyle, savaşarak kazandığını vurgulayan Mosturoğlu, “Taraftarımızın da 90 dakika bitmeyen desteği ile kazandık. Bu tartışmaların haklı galibiyete ve onların emeklerini ortan kaldıracak hareketlere müsaade etmeyeceğiz” dedi.



“Fikret Bey boşuna çabalıyor”

Fikret Orman’ın maç için söylediği şeylerden sadece 77. dakikadaki pozisyon olduğunu ifade eden Asbaşkan Mosturoğlu, “Benim gördüğüm Cenk Tosun’un bayrak kalktıktan sonraki hareketleri, Babel’in hareketleri durduğu bir pozisyon gözüküyor. Duran bir pozisyonda atılmış bir gol, atılmış gol eğer hakem hatası ise, Sayın Orman başka maç izlemiş demektir. Bir tek bu hatadan dolayı haklı galibiyeti sonucunu ortadan kaldırmaya çalışıyorsa, Fikret bey boşuna çabalıyor” değerlendirmesinde bulundu.

“Orman’ın, rakibin de yenebileceğini düşünmesi gerekiyor”

Mosturoğlu, "Beşiktaş’ın Kadıköy’deki her mağlubiyetten sonra Fikret Orman’ın açıklamaları, Dünya Kupası üçüncüsü olan takımın hocasının her Fenerbahçe maçında sahadan yaptıkları, yaşattıkları ortada. Ben bunları anlamlandıramıyorum. 65 yaşında biri. Olgunluğu geçmiş, yaşlı noktasında. O grubun futbolun iyi şeylerini göstermeye çalıştığını düşünmüyorum. Sayın Fikret Orman, her zaman ‘Ahlaklı, üst düzey futbolcular, aile ortamı var olduğunu söylüyor. Diğer kulüplerde oynayan futbolcular da çok ahlaklı. Orman’ın, rakibin de yenebileceğini düşünmesi gerekiyor” diye konuştu.



“Bütün camiaları rencide edecek ortak değerler üzerinden konuştu”

Fikret Orman’ın, ’Beşiktaş, dünyanın en güzel takımı’ açıklamasının hatırlatılması üzerine Mosturoğlu, “Müslüman olarak yaşıyoruz. Kimin daha iyi Müslüman olduğunu kamuoyu karar verir. Türkiye çok büyük bir türbülanstan geçti. Ülkenin bağımsızlığı, tehlikeye düştü. Biz orada devletimizin yanındayız, milletimizin emrindeyiz dedik. Her konuşmamızda FETÖ’yü lanetledik. Fikret Orman’dan da ortak bir dilde buluşmayı bekliyorum. Orman, bütün camiaları rencide edecek ortak değerler üzerinden en iyi benim diye konuştu” ifadelerini kullandı.

“Caner burada da güzel günler yaşadı”

Mahmut Uslu’nun Beşiktaş maçından sonra yaptığı açıklamasına ilişkin ‘Bugün olsa istemez’ diyen Mosturoğlu, “Bu konudaki duygularını biliyorum. Bu kulüp, futbolcularının hem iyi hem kötü gününde olduğunda Fenerbahçe de futbolcusunun yanındadır. Zaman zaman eleştirilmiştir. Kulübün gereğidir. Bu camiadan ayrılan bir futbolcunun diğer camiaya hoş gözükmek için konuşmaları yapmaması lazım. Tarihte büyük kulüpler arası çok futbolcu transfer olmuştu. Hiçbiri yakın dönemde olan davranışlar içinde olmamıştır. Mahmut Abi’nin seçtiği kelimeler yanlış olabilir. Duyguları budur. Bütün kulüplerde aile ortamı vardır. Bu rencide edici. Caner, taraftarlarına maçtan önce saygı göstergesi yaptı. Yapabilir ama yeri burası değil. Caner burada da güzel günler yaşadı. Buraya da saygı göstermesi lazım” açıklamasını yaptı.

“Samimiyse gelsin Türkiye Futbol Federasyonu’nu değiştirelim”

Geçen senelerde kendi aleyhlerine yapılan hatalarda, ‘Hakemdir hata yapabilir’ açıklamalarının yapıldığını hatırlatan Mosturoğlu, “Fenerbahçe önce kötü futbolu düzeltsin diyorlardı. Geçen sene bu daha da ileriye gitti. TFF’den bunu duyduk. Sezon sonu baktığımızda bütün takımlara yapılan hatalar eşittir. Bir kulübün lehine veya aleyhine sistematik yapan hakemin, hakemlik camiasında yeri yoktur. Yöneticinin da spor camiasında yeri olamaz. Bütün maçlarda aynı standardı göstermesi lazım. TFF’ye ilettik. Üst düzey hakemlerin az olduğunu söylediler. Aynı eleştirileri yapan Beşiktaş’a da aynı açıklamaların yapılmasını bekliyoruz. Maçtaki hakem dinlendirilecek ise bunun karşısında oluruz. Bunu da boşuna çaba olarak görüyorum. Bu lig yarışında başka takımları görmezden gelmek demek. Ben hem Demirören’in hem de Namoğlu’nun geçen sene yaptığı açıklamalarının devam edeceğini düşünüyorum. Bunun da takipçiyiz. Yıldırım Demirören’in bu düşüncesinden taviz vermeyeceğini düşünüyorum. Fikret Orman bu konuşmasında hakemler, bir önceki konuşmasında TFF hukuk organlarından şikayet etti. Samimiyse gelsin Türkiye Futbol Federasyonu’nu değiştirelim” dedi.



“Kulüpler orada camialarını temsil ediyor”

Kulüpler Birliği’ndeki görevi ile ilgili de konuşan Mosturoğlu, “Ben oradaki gerçekleri anlatmak zorundayım. Özbek beni ve Ferudun Tankut’u önerdi. Oylandı. Oy birliği ile kabul edildi. Fikret orman da benim yönünde oy kullandı. 2-3 seneden beri devam eden duruma bu sene tepki koyuyor. Kulüpler orada camialarını temsil ediyor. Biz de 25 milyonluk Fenerbahçe’yi temsil ediyoruz” diye konuştu.



“Bu çocuklara bir kelime söylemişse topyekün istifa ederiz”

Fenerbahçe’yi iyi temsil etmeye çalıştıklarını söyleyen Mosturoğlu, “Maçtan önce Beşiktaş yönetimini iyi ağırladık. Sıkıntı var mı diye sorduğumuzda hiçbir sıkıntı olmadığını söylediler. Orman, yöneticilerine küfür edildiğini söyledi.

Ben görmedim. Getirsin somut bir şey. Hemen gereğini yaparız. Seremonideki çocuklara talimat verdiğimiz söylendi. İçimizden herhangi bir bu çocuklara bir kelime söylemişse topyekün istifa ederiz. Yaptıran şerefsiz olur. Herkesin çocuğu var. Biz onları yönlendiremeyiz. Ben kızıma söylemem. Bizimle ilgili iftira. O kısmı düzeltmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Fenerbahçeli yönetici, Atatürk’ün toplumsal yaşantıya etki eden sözlerinin olduğunu belirterek, ona ait şu sözleri okudu:

“Büyüklük odur ki hiç kimseye iltifat etmeyeceksin. Hiç kimseyi aldatmayacaksın. Memleket için gerçek ülkü ne ise onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacak, herkes yolundan çevirmeye çalışacaktır. İşte sen burada karşı koyuşları yok eden olacaksın. Önüne sayılamayacak güçlükler yığılacaktır. Kendi büyük değil, küçük, zayıf, araçsız, hiç sayarak, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak, bu güçlükleri aşacaksın. Sonra sana büyük derlerse, güleceksin.”

Mosturoğlu, Atatürk’e ait sözleri okuduktan sonra ise, "Kimin kibirli olduğu takdirini kamuoyuna bırakıyorum" dedi.



“Video hakem uygulaması gelirse, en karlı biz çıkarız”

Hakemlerle ilgili çok konuşmak istemediklerini söyleyen Mosturoğlu, “Video hakem uygulaması olsaydı, üzülerek söylemem gerekirse, Beşiktaş’ın şampiyonluklarının sayısı bu kadar olmazdı. İnşallah Video hakem uygulamasına geçeriz. En çok karlı çıkacak kulübün biz olacağını düşüyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: İHA