Masa Tenisinde Avrupa Kupaları Heyecanı

Erkekler ve kadınlardaki 5 Türk takımı, 2 ayrı kupada ilk tur maçlarına çıkacak.

Masa tenisinde Avrupa kupalarında Türkiye'yi temsil edecek 5 Türk takımı, 2 ayrı kupada mücadele verecek.

Türkiye Masa Tenisi Federasyonundan (TMTF) yapılan açıklamada, Avrupa Masa Tenisi Birliği (ETTU) Seamaster Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde Bursa Büyükşehir Belediyespor, Erkekler ETTU Kupası'nda Türk Telekom ve Sarkuysan, Kadınlar ETTU Kupası'nda da Kocasinan Belediyespor ve Bursaspor'un, 30 Eylül-1 Ekim tarihlerinde ilk tur maçlarına çıkacakları bildirildi.

Kadınlar ETTU Kupası, Türkiye Süper Ligi ve Türkiye Kupası olmak üzere geçen sezonu 3 kupayla bitiren Bursa Büyükşehir Belediyespor, ETTU Seamaster Kadınlar Şampiyonlar Ligi B Grubu'ndaki ilk maçını 1 Ekim Pazar günü Bursa'da, Avusturya'nın Linz AG Froschberg takımıyla yapacak.

Karşılaşma saat 16.00'da Acemler BUSKİ yerleşkesinde bulunan Masa Tenisi Salonu'nda oynanacak.

- Kadınlar ETTU Kupası

Kadınlar ETTU Kupası C Grubu'nda Türkiye'yi temsil eden Kocasinan Belediyespor ve Bursaspor, ilk tur maçlarını İspanya'da yapacak.

Türk ekipleri, 30 Eylül-1 Ekim tarihlerinde İspanya'da yapılacak grup maçlarında ev sahibi ülkeden Hotel Patria Chica Museo Priego TM ve Tecnigen Linares ile Belçika'nın TT Vedrinamur takımlarıyla karşı karşıya gelecek.

Grupta ilk iki sırada yer alacak takımlar 2. tura yükselecek.

- Erkekler ETTU Kupası

Erkekler ETTU Kupası'nda ilk tur maçlarına Slovakya ev sahipliği yapacak.

Türk temsilcileri Türk Telekom ve Sarkuysan, A Grubu'nda, 30 Eylül-1 Ekim tarihlerinde ev sahibi ülkeden SK Vydrany, Ukrayna'dan Fortune Kiev ve Portekiz'den Clube De Sportivo Sao Poque takımlarıyla karşılaşacak.

Kadınlarda olduğu gibi erkeklerde de grubun ilk iki sırasındaki takımlar 2. tura çıkacak.

Kaynak: AA