Malatyaspor USA Başkanı Teoman Mutlu Açıklaması

Malatyaspor USA Başkanı Teoman Mutlu, Amerika Cosmopolitan 1. Ligi’nde 3’te 3 yaptıklarını belirterek, "İyi gidiyoruz. Hedefimiz şampiyon olup, şampiyonluk kupasını kaldırmak” dedi.

Amerika’da kurduğu Malatyaspor USA takımıyla adından söz ettiren Malatyalı iş adamı Teoman Mutlu, Malatya’da gazeteciler, taraftarlar ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ile bir araya geldi.

Amerika Cosmopolitan 1. Ligi’nde üst üste aldığı galibiyetlerle büyük başarı elde eden Malatyaspor USA’nın Başkanı Teoman Mutlu, Malatya’da bulunmanın kendisi için gurur ve mutluluk kaynağı olduğunu belirtti.

Mutlu, Malatyaspor USA macerasını anlatarak, “İlk önce insanların Malatya sevdasını kalplerinde hissetmeleri gerekiyor. Bu misyon çok farlı ve biz bunu Amerika’da üstlendik. Takımın ismini Türkiyemspor, İstanbulspor da yapabilirdik fakat biz kendi memleketimizin ismini oralarda yaşatmak istedik. Malatyaspor USA’nın temellerini kardeşim Serkan Mutlu ile iki yıl önce attık. Malatyamızı ve Türkiye’mizi en iyi şekilde temsil ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Geçen sezon takımın altyapısını kurmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını, bu sezon ise hedefe oynayan bir takım kurduklarını anlatan Mutlu, “Tesis ve futbolcularla ilgili bir dizi çalışmalar yaptık. Altyapıda önemli çalışmalarımız oldu. Bu sezon da Amerika Cosmopolitan Ligi’ne katıldık. 1923 yılından beri faal olan bir lig ama Amerika’da futbol daha yeni yeni oturuyor. Lig sistemi çok farklı, Türkiye veya Avrupa gibi bir sistemleri yok. Liglerin kendi patronları var. Biz Amerika Cosmopolitan Ligi’ne kayıt yaptırdık” dedi.

Takımın Teknik Patronluğunu Ümit Karan’ın yaptığını kaydeden Mutlu, “Bana göre, Türkiye’nin en kaliteli isimlerinden bir tanesi. Ligde 3’te 3 yaptık. Ümit hocamızın büyük bir katkısı oldu. İyi gidiyoruz. Hedefimiz şampiyon olup, şampiyonluk kupasını kaldırmak” diye konuştu.

Kaynak: İHA