Başpehlivan Gökçen'den Büyük Başarı

Edremit 13. Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde, Yunusemre Belediyesi ve MAYEB AŞ adına güreşen Türkiye’nin en başarılı başpehlivanlarından Ali Gökçen ikinci oldu.

Edremit Belediyesi tarafından bu yıl 13.sü gerçekleştirilen Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne ilgi yoğun oldu. Güreşlerde sembol, minik, teşvik, ayak, tozkoparan, deste küçük boy, deste orta boy, deste büyük boy, küçük orta küçük boy, küçük orta büyük boy, büyük orta boy, başaltı ve başpehlivanlık olmak üzere 13 ayrı kategoride toplam 225 güreşçi mücadele etti.

Kırkpınar’ın iddialı isimlerinden Ekrem Yavuz, Hamza Köseoğlu, İsmail Koç, Ali Gökçen gibi tanınmış başpehlivanların yer aldığı başpehlivanlık mücadelesi en çok ilgiyi çeken güreşler oldu. Yunusemre Belediyesi ve MAYEB AŞ adına müsabakalara katılıp ardı ardına güçlü rakiplerini yenerek finale kadar çıkmayı başaran Ali Gökçen, finalde İsmail Koç’a kaybederek ikinci oldu. Üçüncülüğü ise Ekrem Yavuz ve Hasan Zeybek elde etti. Dereceye giren güreşçilere madalyalarını Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ertaş ve Güreş Ağası Süleyman Sırel taktı. Birinciliği kıl payıyla kaçıran Başpehlivan Ali Gökçen güreş sporuna verdiği desteklerden dolayı Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’ye teşekkür etti.

Kaynak: İHA